Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοιός: Συναγερμός στο hot spot της Χίου

38 λοιμώξεις!

Κορωνοιός: Συναγερμός στο hot spot της Χίου
Ενημέρωση 23.10.2020 19:10
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Σημαντικό αριθμό θετικών κρουσμάτων κορωνοιού, αυξάνοντας έτσι το επιδημιολογικό φορτίο στο ήδη προβληματικό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης εντόπισαν σήμερα Παρασκευή 23/10 τα τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ, το ένα της Χίου και τα δύο που έφθασαν από Αθήνα αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ασφαλή και πλήρως διασταυρωμένα στοιχεία του politischios.gr τα κλιμάκια από νωρίς το πρωί της Παρασκευής μέχρι και τις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποίησαν 330 τεστ.

Από αυτά εντοπίστηκαν θετικοί στον covid 19, συνολικά 37 μετανάστες και 1 υπάλληλος της ΒΙ.ΑΛ..

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί και θα τεθούν σε περιορισμό εντός της ΒΙ.ΑΛ. χωρίς να είναι γνωστό αν υπάρχει επαρκής χώρος καραντίνας για τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του «politischios.gr», τα κλιμάκια θα παραμείνουν στη Χίο μέχρι και τις αρχές της εβδομάδας προκειμένου να αποτυπώσουν πλήρως τον επιδημιολογικό χάρτη του Κ.Υ.Τ. της Χίου πραγματοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ γίνεται. Κρούσμα βρέθηκε και στο Δημαρχείο της Λάρισας!

πηγή: protothema

Κορωνοιός - Μαγιορκίνης: Προσοχή - "Αυτοί μολύνονται πιο εύκολα"

Kατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, το «παρών» έδωσε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως από τα 841 νέα κρούσματα, στην Αττική καταγράφηκαν 290 και στη Θεσσαλονίκη 197.

«Η ένταση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού ενισχύεται. Στην Ευρώπη η κλιμάκωση της επιδημίας συνεχίζεται», συνέχισε.

Η Θεσσαλονίκη παρουσίασε επιθετική τάση του επιδημιολογικού φορτίου, ενώ και στην Αττική υπάρχει αύξηση 40%.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, υπάρχης σαφής επιβάρυνση προς τα βόρεια της χώρας με Καστοριά και Κοζάνη και παρόμοια αύξηση παρουσιάζουν Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες.

Οι ηλικίες 19 - 40 ετών μολύνονται πολύ πιο εύκολα σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη γι’ αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοιός - Πέτσας: "Έρχονται νέα μέτρα αν δεν υπάρξει καλυτέρευση

Κορωνοϊός: Κρούσματα στο πτηνοσφαγείο της "Πίνδου" - Κλειστό για 4 μέρες

Share