Κορωνοϊός: 11 κρούσματα σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης!

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 11 κρούσματα σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης!

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης, το ρεπορτάζ ήρθε από τον ALPHA λίγη ώρα αφού βγήκε η ημερήσια πρόβλεψη του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, 10 από τους 55 τρόφιμους βρέθηκαν θετικοί, καθώς και μία νοσηλεύτρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύτρια διαγνώστηκε με κορωνοϊό την Τετάρτη και από εκείνη την ημέρα δεν εργάστηκε ξανά στο γηροκομείο. Παράλληλα, οι τρόφιμοι του γηροκομείου υποβλήθηκαν σε τεστ την Παρασκευή.

Δέκα τρόφιμοι διαγνώστηκαν θετικοί και εξ αυτών μία 80χρονη είναι σε σοβαρότερη κατάσταση και αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Δεδομένου ότι δεν επιτρέπονται τα επισκεπτήρια, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, εκτιμάται ότι η νοσηλεύτρια προκάλεσε τη διασπορά στο γηροκομείο. Εξελίξεις στην υγεία της Ζαρίφης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες σήμανε συναγερμός σε γηροκομείο των Ιωαννίνων, όπου νόσησαν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21, έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

ΠΗΓΉ: IEFIMERIDA

Κορωνοϊός: Στα 1.914 τα νέα κρούσματα

Το «αποτύπωμα» του κορωνοϊού παραμένει βαρύ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα Στα 1.914 ανήλθαν σύμφωνα με πληροφορίες να νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Το αποτύπωμα του κορωνοϊού παραμένει βαρύ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό να ανέρχεται πλέον στους 773.

Με το lockdown να βρίσκεται μόλις στη δεύτερη ημέρα εφαρμογής του έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για το τι θα πρέπει να γίνει προκειμένου στις 30 Νοεμβρίου να ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα στην οποία, όπως είπε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται όλο το προηγούμενο διάστημα (μάσκες, υγιεινή, αποστάσει κτλ).

Στο κυβερνητικό επιτελείο ελπίζουν και πιστεύουν ότι με την σωστή εφαρμογή των μέτρων η Ελλάδα θα γίνει... Ισραήλ. Όπως εξήγησε, δηλαδή, το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα μειωθεί η θετικότητα των τεστ επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ σε λίγες εβδομάδες lockdown πέτυχε να ρίξει τα κρούσματα από τις δέκα χιλιάδες σε τριψήφιο αριθμό.

Σε κάθε περίπτωση όπως είπε ο υπουργός Υγείας «η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες» μολονότι «η μάσκα για τον κορωνοϊό θα μας συνοδεύσει σίγουρα μέχρι την άνοιξη».