Κορωνοϊός: Είναι οριστικό! Κλείνουν τα σχολεία μέχρι τις...

Ανακοινώθηκε επίσημα!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Είναι οριστικό! Κλείνουν τα σχολεία μέχρι τις...

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαίδευση. Δημοτικά, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά.

Εκπαιδευτική τηλεόραση, τηλεκπαίδευση. Από τις 9 το πρωί, από την ΕΡΤ 2, θα προβάλλονται εκπαιδευτικά μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού. Την Κυριακή θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Η Τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 για τα δημοτικά και από τις 2 έως τις 4 για τα νηπιαγωγεία. Την ώρα που οι νεκροί στην χώρα μας ξεπέρασαν τους χίλιους.

Γιατί προκρίθηκε το μεσημεριανό ωράριο. Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες και για να μοιράζεται ο χρόνος σε όλους που κάνουν χρήση της τηλεργασίας και των άλλων μαθητών μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το δίκτυο.

Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. Δεν υποδεικνύονται γιατί έχουμε παρατηρήσει επιβάρυνση του φορτίου στα σχολεία, αλλά για να περιοριστεί η κινητικότητα.

Lockdown 2: Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ και τα περίπτερα

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά, μετά την αυστηροποίηση του lockdown για τον περιορισμό στα διασποράς στα κρούσματα από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση αναδιαμορφώνεται το ωράριο στα σούπερ μάρκετ, τα οποία πλέον θα κλείνουν στις 20:30 τις καθημερινές, αντί στις 21:00 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, την Κυριακή δεν θα ανοίξουν, καθώς «αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ. Διευκρίνισε πως σήμερα Πέμπτη κι αύριο Παρασκευή θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

«Από την ερχόμενη εβδομάδα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 για να δίνουν τον χρόνο σε πελάτες και εργαζόμενους να επιστρέφουν σπίτι τους. Την Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά, καθώς υπάρχει φυσιολογική ροή και μεγάλη επάρκεια αγαθών, επομένως θα αποφύγουμε όποια μη αναγκαία κίνηση» τόνισε στην ΕΡΤ 1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Σχετικά με το take away ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα λειτουργεί έως τις 21:00, ενώ από εκείνη την ώρα κι έπειτα θα λειτουργεί μόνο το delivery. Δείτε την προειδοποίηση για το ενδεχόμενο τρίτο lockdown εδώ.

Πηγή: ethnos.gr