Πάτρα: Η σοκαριστική αποκάλυψη γιατρού που έζησε το ''τέλος'' παιδιών - «Ήταν νεκρό κάποια λεπτά...»

Όλα όσα είπε για την μητέρα και τις αντιδράσεις της

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Πάτρα: Η σοκαριστική αποκάλυψη γιατρού που έζησε το ''τέλος'' παιδιών - «Ήταν νεκρό κάποια λεπτά...»

Λίγο πριν ξεκινήσει το αποψινό 4/3 επεισόδιο Φως στο Τούνελ στο οποίο πρόκειται να έχουμε νέες αποκαλύψεις και έναν σημαντικό μάρτυρα κλειδί για την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα, στις τελευταίες δηλώσεις της, πριν βρεθεί ενώπιον των αστυνομικών για να καταθέσει μίλησε στο Live News η γιατρός που έζησε και πόνεσε με τους θανάτους των παιδιών.

Η γιατρός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις της μητέρας μετά το τέλος του πρώτου παιδιού, στις τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της 9χρονης, αλλά και για το αναπάντεχο τέλος της μικρής στην κούνια του σπιτιού της.

Οι αποκαλύψεις της γιατρού που έζησε τις τελευταίες ώρες των παιδιών από την Πάτρα

«Nα ψάξουν τα πάντα. Εγώ αυτό θέλω, να ψάξουν οτιδήποτε μπορεί να σκοτώσει αιφνίδια ένα παιδί. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να εξαντληθεί πρώτα η ιατρική, γιατί θεωρώ ότι δεν έχει εξαντληθεί τοξικολογικά. Αφού εξαντληθεί γονιαδιακά, τοξικολογικά, να μπει και ο ψυχίατρος στην μέση, να εξετάσει την οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά η γιατρός και πρόσθεσε:

«Όταν οι γιατροί ειδοποιήθηκαν και πήγαν, το παιδί ήταν άσφυγμο με μυδρίαση και οι συνάδελφοι μου που εφημέρευαν έκαναν προσπάθεια μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό να το ανατάξουν και ήρθε και η εντατική μετά από λίγα λεπτά γιατί υπάρχει μία απόσταση και έκανε 45 λεπτά προσπάθειες και δεν ανατάχτηκε. Που σημαίνει ότι το παιδί ήταν νεκρό κάποια λεπτά».

Η γιατρός, μάλιστα, αμφισβητεί το πόρισμα του ιατροδικαστή για θάνατο που προήλθε από ηπατική ανεπάρκεια, καθώς όπως τονίζει, μια μέρα πριν το άτυχο παιδί είχε κάνει εξονυχιστικές εξετάσεις, που δεν είχαν δείξει το παραμικρό.

Η αντίδραση του γιατρού όταν έμαθε για το θάνατο της 9χρονης

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που απασχόλησε και απασχολεί όλο το πανελλήνιο, αυτή του θανάτου των τριών άτυχων παιδιών στην Πάτρα. Μαρτυρίες και καταθέσεις πρόκειται να ξεκινήσουν εντός ημερών και η αγωνία κορυφώνεται.

Ο άνθρωπος που έζησε τα γεγονότα από πρώτο χέρι, ο γιατρός που παρακολουθούσε την 3χρονη και την 9χρονη, καταθέτει στην αστυνομία εντός των επόμενων ημερών και συγκλονίζει.

«Όταν μου είπαν ότι πέθανε η 3χρονη δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν δικαιολογείται αυτό που έγινε. Η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε τον θάνατο σε ηπατική ανεπάρκεια αλλά κάτι τέτοιο δεν εξηγείται. Εκτιμώ ότι μπορεί να έγινε κάποιο λάθος. Πάντως δεν πιστεύω ότι η ηπατική ανεπάρκεια είναι η πραγματική αιτία του θανάτου της» αναφέρει.

Τονίζει πως το μυαλό των γιατρών δεν πήγε σε κάτι ύποπτο. «Πρέπει να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες που μας δίνει η ιατρική πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα. Αν όμως δεν υπάρξει η ιατρική εξήγηση στα όσα έγιναν, ίσως είναι δουλειά της αστυνομίας. Πιστεύω πάντως ότι απαντήσεις υπάρχουν και θα τις μάθουμε.»

Για τις αντιδράσεις της μητέρας και τις πληροφορίες για καθυστερημένες αντιδράσεις μετά τους θανάτους των παιδιών της, εκτιμάει ότι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί τι πραγματικά συνέβη. «Στην περίπτωση της 3χρονης κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο και είναι πολύ πιθανό να μην διαπίστωσε έγκαιρα αυτό που είχε συμβεί. Πρέπει να περιμένουμε και όχι να καταδικάζουμε. Σίγουρα θα είχαμε μάθει περισσότερα αν είχαν μπει κρυφές κάμερες στο δωμάτιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.»

«Η μητέρα είχε καλή συμπεριφορά. Ήταν μια γυναίκα που δεν ήταν τόσο εξωστρεφής και θερμή, αλλά δεν είχε κακή συμπεριφορά. Στο παιδάκι της στεκόταν δίπλα πολλές ώρες, το έπαιζε, το απασχολούσε. Δεν ήταν μια αδιάφορη μάνα. Ούτε ο πατέρας. Οπότε εγώ δεν έχω να πω κάτι. Το μόνο που λέω είναι έλεος. Ας βρεθεί η αιτία για να μπορέσουν και αυτοί οι άνθρωποι, αν κάποιος φταίει να πληρώσει. Αν όμως δεν φταίει; Είναι τρομερό να συμβαίνουν όλα αυτά», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.