Τραγωδία Πάτρα: «Εάν κριθεί ένοχη...» - Ο Δημητρακόπουλος αποκαλύπτει για την Πισπιρίγκου

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Εάν κριθεί ένοχη...» - Ο Δημητρακόπουλος αποκαλύπτει για την Πισπιρίγκου

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο γνωστός ποινικολόγος, μίλησε στην κάμερα του Mega το βράδυ της Τρίτης 5/4 για την τραγωδία στην Πάτρα και εξέφρασε τις απόψεις του για την Ρούλα Πισπιρίγκου και τις κατηγορίες εις βάρος της.

Η 33χρονη βρίσκεται ήδη υπό κράτηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις και η υπόθεσή της έχει συγκλονίσει ολόκληρο το πανελλήνιο, ενώ έχει φτάσει μέχρι και το εξωτερικό, καθώς αποτελεί μια πρωτοφανή υπόθεση, όπως δηλώνει και ο ποινικολόγος και πρόκειται για ένα σπάνιο έγκλημα.

Οι δηλώσεις του κ. Δημητρακόπουλου για την Ρούλα Πισπιρίγκου και την τραγωδία στην Πάτρα

«Είναι μία ποινική υπόθεση που έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Η κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί. Είναι ένα έγκλημα απεχθές και σπάνιο... Όταν η κοινή γνώμη νομιμοποιείται να ενδιαφέρεται για ένα έγκλημα που έρχεται κόντρα με την ανθρώπινη φύση, γιατί η μητέρα σαν προστάτης και λέαινα μετατρέπεται σε δήμιο. Όσο και να λέμε ότι οι δικαστές δεν επηρεάζονται από την κοινή γνώμη, είναι ουτοπία. Ο δικαστής θα πρέπει να σταθεί στη δικονομική αλήθεια, δηλαδή όσα αναδεικνύονται ως αποδεικτικά στοιχεία μέσα από τη δικογραφία», ανέφερε αρχικά ο ίδιος.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Τα αρμόδια όργανα του ΕΣΡ παρακολουθούν απαθώς, ενώ ο θεσμικός του ρόλος είναι να διασφαλίζει τα αντίθετα. Ως δικηγόρος εγώ το υφίσταμαι, γιατί σε άλλη σοβαρή υπόθεση, με τον Πέτρο Φιλιππίδη η κοινή γνώμη τον έχει κρίνει ένοχο και όταν τολμάει κάποιος να τον υπερασπιστεί δημόσια διαπομπεύεται από τους υπόλοιπους».

Στο τέλος, μάλιστα, επισήμανε πως: «Η ομολογία του κατηγορουμένου είναι η βασίλισσα των αποδείξεων... Εάν κριθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου τότε η ποινή της είναι ισόβια κάθειρξη, το οποίο σημαίνει ότι θα μείνει τουλάχιστον 18 χρόνια στη φυλακή».

Οι νέες δηλώσεις της αδερφής της Ρούλας - «Είμαι 100% σίγουρη για την αθωότητα της»

Το βράδυ της Τρίτης 5/4 η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η οποία μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη αλλά και το ποιες είναι οι σχέσεις της με τον Μάνο.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Είχε πληρεξούσιο ο Μάνος. Από όσο γνωρίζω του είχε εμπιστοσύνη κι αδυναμία. Είχε καλές σχέσεις, όπως και με τη Ρούλα.

Δεν πέρασε απολύτως τίποτα (σ.σ. κανένα περιουσιακό στοιχείο) στον Μάνο και στη Ρούλα. Όχι τίποτα. Κατ’ αρχήν η γυναίκα ήταν αρκετά χρεωμένη. Το μόνο που θα μπορούσαν να πάρουν τα παιδιά, αν έπαιρναν, θα ήταν μόνο χρέη. Ήταν αρκετά χρεωμένη».