Γλυκά Νερά: «Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει» - Τα πρώτα λόγια του δικηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά τη δίκη

«Έχει μετανιώσει»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: «Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει» - Τα πρώτα λόγια του δικηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά τη δίκη

Η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/5 και ο δικηγόρος του μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στην εκπομπή Σήμερα το πρωί της Πέμπτης 12/5, για την στάση του κατηγορούμενου κατά την δίκη.

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης ανέφερε, ειδικότερα, πως η γραμμή υπεράσπισης δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή και με αυτόν τον τρόπο συνεχίστηκε και η χθεσινή ημέρα στο δικαστήριο. Μέσα από την απολογία του ο Αναγνωστόπουλος προσπάθησε να εξηγήσει την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν την μοιραία ημέρα και επέμεινε πως πρόκειται για έγκλημα εν βρασμώ ψυχής.

Όσον αφορά το ημερολόγιο της Κάρολαιν, όπου και η ίδια έγραφε για την επιθετική της συμπεριφορά, δεν θέλησε να το αναδείξουν.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά την δίκη

"Ένα έγκλημα που έγινε εν βράσμω ψυχής μπορεί να έχει διαφορετική ποινική μεταχείριση", είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: "Το λέει καθημερινά ότι έχει μετανιώσει και προσπαθεί με όποιο τρόπο να σώσει ότι είναι δυνατό από αυτή την κατάσταση".

"Η τιμωρία του είναι δεδομένη το είπε και ο ίδιος, το ζήτημα είναι αν το δικαστήριο θα κρίνει την ψυχική του κατάσταση κι αν θα μπορεί να αξιολογήσει τον χαρακτήρα του. Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει, θα πληρώσει", κατέληξε.

Η εισαγγελεία "γονάτισε" τον Αναγνωστόπουλο μετά την απολογία του

Ο κατηγορούμενος έκλεισε την απολογία του λέγοντας πως δε θα συγχωρέσει ποτέ τον εαυτό του για ό,τι συνέβη αλλά όπως φαίνεται άλλα είδαν στα λεγόμενα του οι ανώτεροι μετά τις περιγραφές για την Κάρολαιν, το κρέμασμα του σκύλου και για άλλα σημεία στην υπόθεση.

«Συγγνώμη θέλω να ζητήσω και από την κορούλα μου και την πεθερά μου, που με αγκάλιασε. Ελπίζω κάποτε όλοι όσοι έχουν πληγωθεί, όσοι έχασαν κάποτε να με συγχωρέσουν. Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρέσει. Εγώ τον εαυτό μου δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ…».

Εισαγγελέας: Υπάρχει κάτι στους ισχυρισμούς σας που δεν συναντάει καθόλου τη λογική. Αν την είχατε ρίξει από τις σκάλες στον καβγά, αν την είχατε σπρώξει και είχε χτυπήσει σε ένα ντουλάπι. Βλέπω μια πρόθεση να τελέσατε φόνο και να την πιάσετε στον ύπνο. Για αυτό και αφήσατε κάτω το παιδί….

Κατηγορούμενος: Το ότι ήμουν συγχυσμένος είναι κάτι που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Με ένα παιδί στην αγκαλιά στις 4 το πρωί που πρέπει να κοιμηθεί.

Εισαγγελέας: Ήταν σαν να μη συγχωρήσετε το έλασσον και συγχωρείτε τον εαυτό σας για το μείζον που είναι το έγκλημα. Εκείνη την ώρα σκοτώνετε για έναν λόγο που είναι ένας διαπληκτισμός που είναι «τι θα κάνουμε με το παιδί» σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Κατηγορούμενος: Δεν θα δικαιολογούσα ποτέ οποιοδήποτε περιστατικό είχε προηγηθεί με τρόπο ότι καλώς έκανα την πράξη.