Ματίνα Παγώνη για το θάνατο της 19χρονης δοκίμου: ''Ο οργανισμός της ήταν εξασθενημένος λόγω κορωνοιού''

Νέα πλευρά στην υπόθεση από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Ματίνα Παγώνη για το θάνατο της 19χρονης δοκίμου: ''Ο οργανισμός της ήταν εξασθενημένος λόγω κορωνοιού''

Με αγωνία παρακολουθεί όλη η Ελλάδα τις εξελίξεις γύρω από το θάνατο της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού, με τις ιατροδικαστικές έρευνες ακόμα να μην έχουν καταλήξει πλήρως στα αίτια. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Αlpha Τώρα» για το περιστατικό, εξηγώντας ότι ο οργανισμός της 19χρονης είχε εξασθενίσει λόγω της νόσησης της από κορωνοιό.

Υπενθυμίζεται ότι εξετάζεται το σενάριο της τροφικής δηλητηρίασης καθώς η άτυχη κοπέλα σε απόβασή τους στην Τυνησία έφαγε σε γνωστή αλυσίδα fast food, και το ίδιο βράδυ άρχισε να αισθάνεται δυσφορία με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να αποβιώσει. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Παγώνη η νόσησή της από τον ιό συνέβαλε στο να υπάρξουν επιπλοκές με το μικρόβιο της τροφικής δηλητηρίασης.

Όσα δήλωσε η Ματίνα Παγώνη για το θάνατο της 19χρονης δοκίμου

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στον ALPHA, από την πρώτη μέρα όταν άκουσε το περιστατικό κατάλαβε ότι το μικρόβιο το οποίο προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση «βρήκε χώρο να επιτεθεί στον αποδυναμωμένο οργανισμό λόγω κορωνοϊού» της άτυχης Θάλειας.

«Ο οργανισμός όταν νοσήσεις ακόμη και με απλά συμπτώματα -δεν χρειάζεται να περάσεις τη νόσο βαριά- εξασθενεί πάρα πολύ και χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα να επανέλθει. Ο οργανισμός χάνει αντισώματα, δηλαδή δεν έχει άμυνα», επισήμανε η κ. Παγώνη.

«Μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. Σε έναν πολύ εξασθενημένο οργανισμό, στον οποίο μπαίνει άλλο μικρόβιο μέσα, καταλαβαίνεται ότι βρίσκει (το μικρόβιο) το χώρο να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει επιπλοκές. Βρίσκει έναν χώρο αποδυναμωμένο και κυριαρχεί», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Aύριο η κηδεία της 19χρονης δοκίμου

Η κηδεία της κοπέλας θα γίνει αύριο 1/9 στην Ελλάδα, παρουσία συγγενών, φίλων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η κηδεία της θα γίνει στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα, μαζί με όσους τη γνώριζαν και την αγαπούν.