Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες των οργάνων της 21χρονης

H νεαρή φοιτήτρια δίνει ζωή μέσα από τον θάνατό της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες των οργάνων της 21χρονης

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από οδηγό στη Θεσσαλονίκη. Ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε και παράτησε την 21χρονη με το αυτοκίνητό του είναι προφυλακιστέος ενώ αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 19χρονη συνοδηγός του.

Οι γονείς της άτυχης κοπέλας αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα την επιθυμία της και έτσι ανακοίνωσαν την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανά της.

Συμβατοί δότες για τα όργανα της 21χρονης

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, οι γονείς της 21χρονης που έχασε τη ζωή της από το αυτοκίνητο του 26χρονου στη Θεσσαλονίκη, έμαθαν από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» ότι βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες των οργάνων της, μετά τη δωρεά που έκαναν εκείνοι.

Έτσι, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τον έλεγχο ιστοσυμβατότητας και σύμφωνα με το ThessToday.gr, η διαδικασία για τη λήψη οργάνων θα ξεκινήσει απόψε (28.11.2022) μετά τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρωθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι η 21χρονη παραμένει συνδεδεμένη με μηχανική υποστήριξη για να ολοκληρωθεί η δωρεά και λήψη των οργάνων και μετά θα αφαιρεθεί από αυτή ειρηνικά. Άλλωστε, δυστυχώς, «έσβησαν» όλες οι ελπίδες και οι γονείς της πήραν την απόφαση να κάνουν την επιθυμία της πραγματικότητα.

Αισθάνονται ότι μέσα απ’ αυτό το «πολύτιμο δώρο» των οργάνων θα είναι σαν να συνεχίζει να ζει κι εκείνη, όπως δηλώνουν.