Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη και είμαι...» - Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια μετά την αναβολή της δίκης

Πως το αντιμετώπισε;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ
NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ

Το πρωί της Τετάρτης (11/1) στο δικαστήριο βρέθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να δικαστεί για τους θανάτους και των τριών παιδιών της. Η μητέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα, που πρόσφατα έγινε γνωστή η είδηση του διαζυγίου της από τον σύζυγο της (δείτε εδώ τα λόγια του) πήρε αναβολή για την δίκη της 9χρονης κόρης της.

Σε ότι αφορά τη διεξαγωγή της κατάθεσης και το κλίμα μέσα στη δικαστική αίθουσα το ρεπορτάζ της εκπομπής T-live ανέφερε, πως η Πισπιρίγκου με το που εισήλθε στο χώρο ''σάρωσε'' με το βλέμμα της όλους όσοι είχαν παρευρεθεί εκεί, ενώ μάλιστα κατέβασε τη μάσκα της και το βλέμμα της επέμενε να είναι πάνω στον πατέρα των παιδιών της.

Η επόμενη δίκη, λοιπόν, για την μεγαλύτερη κόρη της, την 9χρονη συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου και ο λόγος είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ανακριτική διαδικασία με την απολογία της κατηγορούμενης για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια μετά την αναβολή της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στις 9 το πρωί εμφανίστηκε στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρχικά θα απολογηθεί για τους θανάτους των δύο κοριτσιών της, αλλά και της μεγάλης της κόρης.

Ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας, πραγματοποίησε δηλώσεις έξω από το δικαστήριο και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μία εμβληματική δίκη.

«Το τονίζω για άλλη μία φορά για να το κλείσω το θέμα. Όσες επιθέσεις και να γίνονται εναντίον μου δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορούμενη. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα, εμφανίζονται – και ειδικά δημοσιογράφοι που δεν έχουν δημοσιογραφικό αυτοσεβασμό – εμφανίζονται. Θα πρέπει να προσέχουν αυτά που λένε γιατί αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορούμενης».

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι σίγουρος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.