Κηδεία τεως βασιλία Κωνσταντίνου: Η τελετή καλύφθηκε από αρκετά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού

Ιδιαίτερη προσοχή έδωσαν από την Ισπανία

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
NDPPHOTO / NDP PHOTO
NDPPHOTO / NDP PHOTO

Λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνα και ολοκληρώθηκε περίπου στη 13:00. Μετά το τέλος της τελετής το φέρετρο βγήκε από τη Μητρόπολη, ενώ το πλήθος άρχισε να φωνάζει «Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος, ζήτω ο βασιλιάς» (δείτε εδώ ποιοι Έλληνες έδωσαν το παρών).

Μάλιστα, την ίδια στιγμή ο κόσμος έψαλε συγκινημένος και τον εθνικό ύμνο, αλλά και κάποια φιλοβασιλικά συνθήματα. Αμέσως μετά, η οικογένειά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και παρακολουθούσε το πλήθος.

Πρώτοι στα σκαλιά στεκόντουσαν ο Παύλος και η Άννα Μαρία, με τον πρωτότοκο γιο του να ακουμπά την καρδιά του και να ευχαριστήσει το πλήθος που ζητωκραύγαζε ενώ συνεχώς τη μητέρα του από το χέρι. Την ώρα της αυτοκινητοπομπής, ο κόσμος φώναζε «Παύλος, Παύλος».

Πλέον, η αυτοκινητοπομπή, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, κατευθύνεται στο Τατόι, για το «ύστατο χαίρε» στον τέως βασιλιά. Επίσης, κατά την έξοδο από τη Μητρόπολη, τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κρατούσαν τα παράσημα και τα μετάλλιά του.

Η τέλεση της κηδείας και η προβολή της από τα ξένα μέσα ενημέρωσης

Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη και ειδικά από τα ισπανικά ΜΜΕ. Και πώς όχι αφού στην Αθήνα βρίσκονται αυτή την ώρα αρκετοί Ευρωπαίοι βασιλείς και διάδοχοι.

Η βασιλομήτωρ Σοφία άλλωστε είναι αδελφή του τέως και τα ισπανικά Μέσα εστίασαν στο γεγονός ότι σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας βρέθηκε δίπλα στην οικογένεια του τέως. Ειδική αναφορά έγινε βεβαίως στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος που δεν ζει πλέον στην Ισπανία.

Οι βρετανικές εφημερίδες εστίασαν βεβαίως στην παρουσία της πριγκίπισσας Άννας στην Αθήνα.