Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ραγδαίες εξελίξεις! Ποιος ο ρόλος του Κούγια στην σύλληψή του;

Εξέλιξη σοκ!

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ραγδαίες εξελίξεις! Ποιος ο ρόλος του Κούγια στην σύλληψή του;
News 18.04.2019 18:20

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν σημειωθεί, μετά την σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου! Ποιος ο ρόλος του Αλέξη Κούγια;


Το «παρασκήνιο» της υπόθεσης της φερόμενης εμπλοκής δικηγόρων στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» είναι πλούσιο καθώς ο προφυλακιστέος δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος που κατηγορείται πως εμπλέκεται είχε ζητήσει μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια να καλέσει ο ανακριτής τον κ. Λυκουρέζο. Διαβάστε παρακάτω...

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Κούγιας στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, με κοινοποίηση προς την ηγεσία του Υπ.Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών και τον πρόεδρο του ΔΣΑ, για λογαριασμό του Γιώργου Αντωνόπουλου ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν εκτός από τον κ. Λυκουρέζο και οι δικηγόροι:

Θέμης Σοφός «προκειμένου να εξηγήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες επισκέφτηκε τον Αριστείδη Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2017»,

Ηλίας Αναγνωστόπουλος, «προκειμένου να καταστεί σαφές ότι εγώ ουδέποτε άμεσα ή έμμεσα απαίτησα από τον Αρ. Φλώρο ή το Μ. Ζαφειρόπουλο οικονομικά ανταλλάγματα, για να μην παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων»,

Τάκης Μπαλτάκος «προκειμένου να καταθέσει για τη συνάντηση που είχαμε σε καφετέρια με τον Αριστείδη Φλώρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, να εξηγήσει πώς και γιατί έγινε αυτή η συνάντηση και να περιγράψει τη συναισθηματική κατάσταση και τις εκφράσεις του Φλώρου κατά την αποχώρησή του, όταν του δήλωσα ότι δεν αποδέχομαι τη διαιτητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ Α.Ε και ΕΝΕΡΓΚΑ Α.Ε.»

Iefimerida.gr

Mαφία φυλακών Κορυδαλλού: Πειθαρχική έρευνα για τους εμπλεκόμενους δικηγόρους

Τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να εξακριβωθεί εάν συντρέχουν λόγοι αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής έρευνας ώστε να διακριβωθεί το ενδεχόμενο δικηγόροι που εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών να έχουν διαπράξει πειθαρχικά παραπτώματα, θα ζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Διοικητικό Συμβούλιο «θα ζητήσει από το κατά νόμο αρμόδιο όργανο, ήτοι τον Πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, να διερευνά εάν συντρέχει περίπτωση αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής διερεύνησης της τέλεσης τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από εμπλεκόμενους δικηγόρους».

Ακόμη, στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ επισημαίνει «αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε φαινόμενο δυσανάλογης στοχοποίησης προσώπων από τα ΜΜΕ» και επισημαίνει πως «η διαρροή προανακριτικού υλικού συνιστά απαράδεκτη παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΣΑ για το θέμα έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, στα οποία αποδίδονται αξιόποινες πράξεις σε δικηγόρους, στο πλαίσιο υποθέσεων που απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη, το ΔΣ του ΔΣΑ διατυπώνει την ακόλουθη θέση:

1. Κατά πάγια πρακτική ο ΔΣΑ δεν παρεμβαίνει επί της ουσίας και δεν τοποθετείται σχετικά με εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις είτε στο στάδιο της προδικασίας είτε της κύριας διαδικασίας. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφήνεται απερίσπαστη να επιτελεί το καθήκον της, με πλήρη σεβασμό στις ισχύουσες δικονομικές και δικαιοκρατικές εγγυήσεις.

2. Το τεκμήριο αθωότητας αποτελεί λυδία λίθο του νομικού μας πολιτισμού και ισχύει απαρεγκλίτως, μέχρις αμετακλήτου ποινικής καταδίκης, για όλους, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς των δικηγόρων που τυχόν κατηγορούνται για οποιαδήποτε αιτία.

3. Ο ΔΣΑ, στο πλαίσιο της θεσμικής του αποστολής, αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε φαινόμενο δυσανάλογης στοχοποίησης προσώπων από τα ΜΜΕ. Ο συστηματικός ονειδισμός και η ανθρωποφαγία οδηγούν επικίνδυνη διολίσθηση της δημόσιας ζωής και υπονομεύουν το δικαιοκρατικό κεκτημένο, που πρέπει να διαπνέει τη δημόσια σφαίρα.

4. Η διαρροή προανακριτικού υλικού συνιστά απαράδεκτη παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας. Απαιτείται προς τούτο άμεση και λυσιτελής αντίδραση των αρμοδίων οργάνων και εντοπισμός, και κολασμός εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, των υπαιτίων.

5. Με δεδομένο ότι η πειθαρχική ευθύνη είναι διάφορη της ποινικής, καταγιγνώσκεται με διαφορετικούς όρους και δεν τελεί σε αναγκαία σχέση λειτουργικής ή δικονομικής αλληλεξάρτησης με αυτήν, το ΔΣ θα ζητήσει από το κατά νόμο αρμόδιο όργανο, ήτοι τον Πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, να διερευνά εάν συντρέχει περίπτωση αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής διερεύνησης της τέλεσης τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από εμπλεκόμενους δικηγόρους».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νατάσα Καλογρίδη - Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αυτή είναι η αλήθεια για τον χωρισμό τους!

Νατάσα Καλογρίδη: Την πέταξε έξω από πάρτι η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου! Αδιανόητο περιστατικό...

Καλογρίδη - Λυκουρέζος σε ρομαντικό δείπνο στο Κολωνάκι πιο stylish από ποτέ!

Διαβάστε περισσότερα news στο Youweekly.gr

Share