Νέος σεισμός στην Κρήτη

Δείτε πόσα Ρίχτερ

Νέος σεισμός στην Κρήτη

Νέος σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη το πρωί της Κυριακής, μετά τον σεισμό που έγινε τα ξημερώματα μεγέθους 4,5 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:41 το πρωί και ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο ήταν στον θαλάσσιο χώρο, 31 χλμ. δυτικά- νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων και η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 5,5 χιλιόμετρα.

Κρήτη σεισμός τώρα

Στην ίδια περιοχή έγιναν διαδοχικοί σεισμοί και το Σάββατο. Η πιο ισχυρή σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,4 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 16:46 το απόγευμα. Είχαν προηγηθεί τρεις σεισμοί μέσα σε μόλις έξι λεπτά το πρωί του Σαββάτου, ο πιο ισχυρός από τους οποίους ήταν 3,9 Ρίχτερ.

iefimerida.gr

Και χθες έγιναν στο νησί 3 σεισμοί με διαφορά μόλις λίγων λεπτών.

Σεισμός Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο! Σείστηκε σούπερ μάρκετ από τα 6,1 Ρίχτερ!

Βίντεο ντοκουμέντο από το σεισμό στην Κρήτη! Σείστηκε σούπερ μάρκετ από τα 6,1 Ρίχτερ και η στιγμή είναι ανατριχιαστική!

Ο σεισμός με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κρήτης και νότια των Αντικυθήρων έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα Χανιά.

Σε βίντεο που εξασφάλισε το cretapost κάμερα ασφαλείας καταγράφει τις αντιδράσεις μιας μητέρας με το παιδί της την ώρα που ψωνίζουν σε σούπερ μάρκετ την ώρα του σεισμού. Η μητέρα παίρνει το παιδί και τρέχει να προφυλαχθεί ενώ προϊόντα πέφτουν από τα ράφια.

Πηγή: protothema.gr