Κώστας Βουτσάς: Νέες εξελίξεις με την υγεία του - Τι δήλωσε η Αλίκη Κατσαβού;

Ποια η κατάστασή του;

Κώστας Βουτσάς: Νέες εξελίξεις με την υγεία του - Τι δήλωσε η Αλίκη Κατσαβού;

Νέες εξελίξεις έσκασαν με την υγεία του Κώστα Βουτσά! Ο ηθοποιός παραμένει στο νοσοκομείο ακόμα, έπειτα από την εισαγωγή του το Σάββατο! Ποια η κατάστασή του σήμερα και τι δήλωσε η Αλίκη Κατσαβού;

Η σύζυγός του Αλίκη Κατσαβού δεν φεύγει από το πλευρό του! Η ίδια ωστόσο χθες βρήκε λίγο χρόνο να μιλήσει στον Νίκο Χατζηνκολάου για τα νεότερα της υγείας του ηθοποιού!

Χαρακτηριστικά ανέφερε, «Ο Κώστας όπως με ενημέρωσε ο επικεφαλής της ΜΕΘ είχε ένα ήσυχο βράδυ. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Πραγματικά πιστεύω ότι θα γίνει καλά», ενώ αποκάλυψε επίσης πώς οι γιατροί αρχίζουν τις προσπάθειες για την αποσωλήνωσή του, καθώς και το ότι ο ηθοποιός ταλαιπωρείται από τον Οκτώβριο με την υγεία του. Υπενθυμίζεται ότι ο 88χρονος ηθοποιός, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα βίωσε την απώλεια της πρώην συζύγου του, Ερρικας Μπρόγιερ.

Ποιος είναι ο Κώστας Βουτσάς - Το βιογραφικό του

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931 και σε μικρή ηλικία μετακόμισε με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη. Προέρχεται από φτωχή οικογένεια και από μικρή ηλικία έκανε μικροδουλειές για να τους βοηθήσει οικονομικά.

Ο ηθοποιός έχει χάσει έναν μεγαλύτερο αδελφό που είχε το όνομα Κώστας, από δάγκειο πυρετό, μια μόλυνση που εξαπλώνεται μέσω των κουνουπιών.

Και έτσι πήρε το όνομα του μεγαλύτερου αδερφού του. Ωστόσο για να πορευθεί καλλιτεχνικά χρειάστηκε να βρει ένα άλλο επώνυμο, προτού αρχίσει την καριέρα του στον κινηματογράφο.

Το πραγματικό όνομα του Κώστα Βουτσά είναι Σαββόπουλος. Το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά».

Στην αρχή της καριέρας του, ένας θιασάρχης του είχε προτείνει να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε.

Κατά την περίοδο του εμφυλίου ήταν οργανωμένος στα “Αετόπουλα” της αριστεράς και μοίραζε προκηρύξεις.

Μετά την γερμανική κατοχή και την λήξη του πολέμου ασχολήθηκε με τον αθλητισμό ως αθλητής ταχύτητας.

Όταν ο προπονητής του τον έστειλε σε μια κατασκήνωση στην Μηχανιώνα για πρετοιμασία, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ηθοποιία. Στον ίδιο χώρο έκαναν πρόβες για το θεατρικό της κατασκήνωσης.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων.

Όταν έκλεισε τα εικοσιένα αποφασίζει να εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη και να έρθει στην Αθήνα, ελπίζοντας ότι θα έχει καλύτερη τύχη.

Φθάνοντας στην Αθήνα δίνει εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμα άσκησης επαγγέλματος του ηθοποιού.