Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αντώνης Κανάκης για Σοφία Μπεκατώρου: "Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε ότι γίνονται αυτά.."

"Πέφτουμε από τα σύννεφα"

Αντώνης Κανάκης για Σοφία Μπεκατώρου:
News 21.01.2021 22:35
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Ο Αντώνης Κανάκης μίλησε στο Ράδιο Αρβύλα και τοποθετήθηκε για το θέμα της κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου με τον δικό του τρόπο.

O παρουσιαστής θέλησε με ένα τόνο σαρκασμού να δηλώσει πως παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν ανά καιρούς στη χώρα αλλά κανείς δεν μιλάει για αυτά. Η Σοφία Μπεκατώρου μάλιστα νωρίτερα, αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο της κακοποίησης.

Αυτά δήλωσε ο Αντώνης Κανάκης

«Να ναι καλά η Σοφία. Τα ανακαλύπτουμε σιγά σιγά και στην Ελλάδα, τη σεξουαλική παρενόχληση. Τα ανακαλύπτουμε στον αθλητισμό, στους προπονητές, στα πανεπιστήμια, στο θέαμα, στην εργασία, πέφτουμε από τα σύννεφα πάντα γιατί στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε ότι γίνονται αυτά παρά μόνο αν εμφανιστούν στην τηλεόραση. Σε λίγο καιρό κάτι μου λέει ότι και υπό την ομπρέλα ακόμη πιο ιερών θεσμών θα υπάρξουν και αντίστοιχες αποκαλύψεις».

αντώνης κανάκης ράδιο αρβύλα σοφία μπεκατώρου

Οι πρώτες δηλώσεις της Μπεκατώρου μετά την κατάθεση - «Να βγουν όσοι έχουν βιώσει κακοποίηση»

Σήμερα το πρωί κατέθεσε η Σοφία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα για τον βιασμό της πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της ιστιοπλοΐας.

Η κατάθεση διήρκησε περίπου τρεις ώρες και μετά την λήψη της η Ολυμπιονίκης είπε: «Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω ότι με αυτή την αφορμή, να βγουν κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν αλλά κι άλλοι άνθρωποι που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση, έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε.

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν στην εξυγίανση του Ελληνικού Αθλητισμου».

Η κατάθεση της κυρίας Μπεκατώρου έχει ιδιαίτερα αξία για τις εισαγγελικές αρχές, παρά το γεγονός ότι τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Και αυτό καθώς, σκοπός των εισαγγελικών αρχών είναι να ερευνηθεί εις βάθος η όλη υπόθεση ώστε να μην μείνει καμία σκιά, ειδικά τώρα που άνοιξαν τα στόματα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης.

Η έρευνα στην οποία κατέθεσε η Ολυμπιονίκης ξεκίνησε έπειτα από σχετική εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. H Ολυμπιονίκης κατά τη σημερινή κατάθεσή της στο πλαίσιο της έρευνας αυτής κληθηκε από τον εισαγγελέα να εισφέρει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για τον δράστη του βιασμού που έχει καταγγείλει.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βούλα Πατουλίδου: Ξέσπασε μετά την αποκάλυψη της Μπεκατώρου - «Που ήσουν τόσα χρόνια;»

Ντενίση για Μπεκατώρου - «Μάγκες είναι οι γυναίκες που μιλάνε, ούτε οι θύτες ούτε οι θαυμαστές τους!»

Share