Ηλιάνα Παπαγεωργίου για Μαρίνα Πατούλη: «Γενικά δεν μπορείς να ανεβάζεις κάτι τέτοιο»

Έξαλλη με ένα hashtag που χρησιμοποίησε για την οικογενειακή βία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ηλιάνα Παπαγεωργίου για Μαρίνα Πατούλη: «Γενικά δεν μπορείς να ανεβάζεις κάτι τέτοιο»

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου θέλησε να σχολιάσει μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Μαρίνα Πατούλη, και συγκεκριμένα στάθηκε σε ένα hashtag που χρησιμοποίησε για την ενδοοικογενειακή βία.

Συγκεκριμένα, η Μαρίνα Πατούλη που έχει γίνει εξαιρετικά ενεργή στα social media αποφάσισε να κάνει μία νέα ανάρτηση στην οποία χρησιμοποίησε το hashtag: "Against Family Violence", που σημαίνει "Κατά την οικογενειακής βίας".

Μαρίνα Πατούλη ενδοοικογενειακή βία

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου είδε με πολύ αρνητικό τρόπο την απόφαση αυτή της Μαρίνας Πατούλη και δε δίστασε να μιλήσει γι΄αυτό στην εκπομπή, δεδομένου πως δεν έχει δημιουργηθεί κανένα ζήτημα περί ενδοοικογενειακής βίας στον χωρισμό της με τον Γιώργο Πατούλη.

Η αντίδραση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου για την ανάρτηση της Μαρίνας Πατούλη

«Η αλήθεια είναι ότι το hashtag αυτό που είδα μου δημιούργησε λάθος εντυπώσεις. Γενικά δεν μπορείς να ανεβάζεις κάτι τέτοιο… Αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι ένας άνθρωπος σου έχει φερθεί με βία, το οποίο παιδιά δεν είναι απλό.

Καταρχάς αν αυτός ο άνθρωπος το δει και το διαβάσει μπορεί κανονικά να την πάει στα δικαστήρια. Πώς ανοίγεις αυτή τη συζήτηση; Είπαμε να κάνουμε Stories, να ανεβάσουμε, να κουβεντιάσουμε αλλά δεν μπορείς να αφήνεις τέτοιες εντυπώσεις. Το να θέλεις να μαζέψεις γύρω σου κόσμο έτσι και χρησιμοποιείς αυτόν τον τρόπο, είναι λάθος.

Όσες καλές κουβέντες και αν θες να ακούσεις, δεν μπορείς να το κάνεις στις πλάτες του άλλου. Ποτέ! Πες την αλήθεια σου, μη χρησιμοποιείς άλλους τρόπους. Μπορεί να μη το λες ξακάθαρα αλλά το να αφήνεις από κάτω ένα hashtag που μπορεί να το δει ο κόσμος, δημιουργείς εντυπώσεις, είναι πολύ λάθος. Γιατί για τα likes;», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Αφροδίτη Γραμμέλη η οποία είπε: «Καμιά σχέση δεν σώθηκε από το Instagram, τη δημοσιότητα, τις δηλώσεις, τα πάνελ και τις εκπομπές».

«Δικαιολογώ τη στάση του»

Η Μαρίνα Πατούλη μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο εν διαστάσει σύζυγός της, Γιώργος Πατούλη, έδωσε τις δικές της εξηγήσεις. Η πρόεδρος της Unesco βορείων προαστίων και πρόεδρος του πανελλήνιου αυτοδιοικητικού δικτύου SDG17 GREECE μίλησε στην Σάσα Σταμάτη και στην εφημερίδα ON Time.

Ο σύζυγός σου δήλωσε πρόσφατα: «Για τη Μαρίνα νιώθω αγάπη και τρυφερότητα. Είναι η μητέρα του παιδιού μας», τι απαντάς;

Με έκπληξή μου πληροφορήθηκα για τη συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα όπου μου εκφράζει την αγάπη και την τρυφερότητά του. Θεωρώ ότι προσωπικά συναισθήματα που αφορούν το πρόσωπό μου θα έπρεπε πρώτα να εκφραστούν σε μένα προσωπικά. Σε κάθε περίπτωση όμως δικαιολογώ τη στάση του, αντιλαμβανόμενη τους κινδύνους που εγκυμονούν σε κάθε αντίθετη περίπτωση. Ως άνθρωπος και ως γυναίκα επιλέγω την ειλικρίνεια, την αυθεντικότητα, την αμεσότητα και την προσωπική επαφή με τους ανθρώπους που αγαπώ.

Επίσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι σίγουρο ότι θέματα της προσωπικής ζωής ενός δημόσιου προσώπου προσφέρουν “κλειδαρότρυπα”. Πίσω από αυτό μπορεί ο καθένας να βλέπει τον εαυτό του».

Θέτω ένα ερώτημα για να προβληματίσει όλους μας: Θεωρείται ή όχι ότι υπάρχει αντίφαση όταν ένας πολιτικός έχει υιοθετήσει, για να στηρίξει την πολιτική του καριέρα και εικόνα, τη δημοσιοποίηση της προσωπικής και οικογενειακής του ζωής όσα χρόνια πολιτεύεται; Άρα, επιλέγουμε κατά το δοκούν ή α λα καρτ τη δημοσιοποίηση της ζωής μας; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μαρίνα Πατούλη Γιώργος Πατούλης χωρισμός

Τελικά, έχει γίνει αίτηση διαζυγίου;

Όσον αφορά εμένα προσωπικά, για να μη φανώ ανακόλουθη, ουδέποτε θέλησα διαζύγιο, δεν πρόκειται για μια κοινή απόφαση, αλλά για προσωπική του επιλογή, την οποία προσπαθώ να διαχειριστώ ψυχολογικά για το καλό το δικό μας και του παιδιού μας. Είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν.

Ο περιφερειάρχης έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «ο πατέρας μας μας εγκατέλειψε σε ηλικία 6,5 ετών και έμεινα για κάποια χρόνια σε οικοτροφείο στη σχολή Ασημακόπουλου. Ο πατέρας μου είχε πάρει την επιμέλεια και η μητέρα μου μας έβλεπε μία φορά το μήνα». Φαντάζομαι το γνωρίζεις αφού είστε μαζί 35 χρόνια. Πώς το σχολιάζεις;

Καταρχήν μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή τη χρονική στιγμή ο Γιώργος περιγράφει τα προσωπικά του βιώματα, ενώ καταδικάζει την «τακτική της κλειδαρότρυπας». Κατά δεύτερο λόγο, επειδή έζησα μαζί του όλα αυτά τα χρόνια και μεγαλώσαμε μαζί, θέλω να επικαλεστώ την τοποθέτηση του γνωστού ψυχιάτρου Ματθαίου Γιωσαφάτ, που δίνει την απάντηση στις ζωές πολλών από εμάς: «τα παιδικά βιώματα και εν γένει ή παιδική ηλικία προδιαγράφουν τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ενηλίκου καθώς και των επιλογών της ζωής του».

Νομίζω ότι αυτή είναι η επανάληψη. Η ιστορία που μας βασανίζει από τα παιδικά μας χρόνια και δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Ηρωίδες είναι όλες οι μάνες του κόσμου που αγωνίζονται για τα παιδιά τους, όμως οι ηρωίδες είναι προπάντων οι μάνες που έχουν υποστεί τον πόνο της εγκατάλειψης, οι μάνες που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά με ασθένειες αλλά και οι μάνες της καρδιάς, η ανώνυμη μητέρα που προσπαθεί να αναθρέψει τα παιδιά της μέσα από οικονομικές αντιξοότητες και μέσα από την επαγγελματική απόρριψη που μπορεί να βιώνει λόγω ηλικίας. Τα συμπεράσματα δικά σας.