Συγκίνησε η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: «Με σοκάρει η ιδέα, προσπαθούσα να παίρνω απόσταση»

Οι πρώτες δηλώσεις της για το συγκλονιστικό βίντεο της Lacta

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκίνησε η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: «Με σοκάρει η ιδέα, προσπαθούσα να παίρνω απόσταση»

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη πρωταγωνιστεί στο νέο βίντεο της Lacta για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (δείτε το εδώ) και το πρωί της Παρασκευής (26/11), μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Οι δηλώσεις της Χριστίνας Χειλά Φαμέλη για την ταινία της Lacta

«Αυτή η ταινία, η πολύ μικρή ταινία, έγινε με πολύ μεγάλη αγάπη και σεβασμό. Δύσκολο πολύ. Είναι πράγματα που δεν αγγίζονται εύκολα αυτά και αυτό που είπαμε όλοι είναι ότι έστω και μια γυναίκα να ζητήσει βοήθεια, έχουμε πετύχει τον σκοπό μας.

Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η τελευταία, αυτή που με ρίχνει από τον γκρεμό. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη και πρακτικά και συναισθηματικά, πήγαμε στα άκρα. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο κενή συναισθηματικά γιατί αν το άφηνα όλο αυτό το πράγμα να με επηρεάσει και να μπει μέσα μου, δε θα μπορούσα να παίξω. Με σοκάρει η ιδέα. Όσο κράτησαν τα γυρίσματα, προσπαθούσα να παίρνω απόσταση από αυτό, να μην το σκέφτομαι, να κάνω απλά τη δουλειά μου. Όταν τελείωσε όλο αυτό, με τα μηνύματα που έλαβα, υπήρχαν στιγμές που ανατρίχιαζα ολόκληρη, δεν μπορώ να το διανοηθώ.

Τόσο ακραίες καταστάσεις δεν έχω βιώσει αλλά πολλές φορές η «αγάπη» είναι πολύ χειριστική. Αυτό το κτητικό «θέλω να είμαστε για πάντα μαζί» και «να είσαι για πάντα μόνο δικιά μου» και «δε θα σε αγαπήσει ποτέ κανείς όπως εγώ» είναι πράγματα λίγο περίεργα, τέτοια έχω βιώσει. Λίγο πολύ όλοι έχουμε βιώσει χειριστικές καταστάσεις. Δεν έχω βιώσει κάτι ακραίο», είπε χαρακτηριστικά η αγαπημένη ηθοποιός.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA,2014), περίπου 13 εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) έχουν πέσει θύματα σωματικής βίας, ήτοι ποσοστό 7 % των γυναικών ηλικίας 18–74 ετών, 3,7 περίπου εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποστεί σεξουαλική βία ήτοι ποσοστό 2 % των γυναικών ηλικίας 18–74 ετών. Μία στις 20 γυναίκες (5 %) έχει πέσει θύμα βιασμού από την ηλικία των 15 ετών και άνω και 18 % των γυναικών έχουν πέσει θύματα εξακολουθητικής παρενόχλησης από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

Επίσης, περίπου το 12 % των γυναικών έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης ή κάποιο συναφές περιστατικό από κάποιον ενήλικα πριν από την ηλικία των 15 ετών. Και τέλος, το ήμισυ όλων των γυναικών στην ΕΕ (53 %) αυτοπεριορίζουν τις μετακινήσεις τους στον δημόσιο χώρο από φόβο μήπως υποστούν σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση.