Βαρύ πένθος για την οικογένεια της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, Θάλειας Κορδαμπάλου, η οποία για αδιευκρίνιστους στους λόγους έχασε τη ζωή της, και οι γονείς της αναζητούν να μάθουν τι έγινε με το παιδί τους. Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζεται το θρίλερ με τα ακριβή αίτια θανάτου της καθώς ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί οι γονείς της από τις ιταλικές αρχές τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.
Στην Ελλάδα η σορός της Θάλειας Κορδαμπάλου
Το αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας με το οποίο μεταφέρθηκε η σορός μαζί με τους γονείς της, προσγειώθηκε μετά τις 16.00 το απόγευμα στην αεροπορική βάσης της Λάρισας, όπου εδρεύει η 110η πτέρυγα μάχης. Η κηδεία της θα γίνει αύριο, στη μία το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλείου στην Λάρισα. Ωστόσο η σορός του κοριτσιού θα βρίσκεται στην εκκλησία μια ώρα νωρίτερα προκειμένου φίλοι και συγγενείς να πουν το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους Θάλεια.
”Ο οργανισμός της ήταν εξασθενημένος λόγω κορωνοιού”
Με αγωνία παρακολουθεί όλη η Ελλάδα τις εξελίξεις γύρω από το θάνατο της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού, με τις ιατροδικαστικές έρευνες ακόμα να μην έχουν καταλήξει πλήρως στα αίτια. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Αlpha Τώρα» για το περιστατικό, εξηγώντας ότι ο οργανισμός της 19χρονης είχε εξασθενίσει λόγω της νόσησης της από κορωνοιό.
Υπενθυμίζεται ότι εξετάζεται το σενάριο της τροφικής δηλητηρίασης καθώς η άτυχη κοπέλα σε απόβασή τους στην Τυνησία έφαγε σε γνωστή αλυσίδα fast food, και το ίδιο βράδυ άρχισε να αισθάνεται δυσφορία με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να αποβιώσει. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Παγώνη η νόσησή της από τον ιό συνέβαλε στο να υπάρξουν επιπλοκές με το μικρόβιο της τροφικής δηλητηρίασης.
Όπως τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στον ALPHA, από την πρώτη μέρα όταν άκουσε το περιστατικό κατάλαβε ότι το μικρόβιο το οποίο προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση «βρήκε χώρο να επιτεθεί στον αποδυναμωμένο οργανισμό λόγω κορωνοϊού» της άτυχης Θάλειας.
«Ο οργανισμός όταν νοσήσεις ακόμη και με απλά συμπτώματα -δεν χρειάζεται να περάσεις τη νόσο βαριά- εξασθενεί πάρα πολύ και χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα να επανέλθει. Ο οργανισμός χάνει αντισώματα, δηλαδή δεν έχει άμυνα», επισήμανε η κ. Παγώνη.
«Μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. Σε έναν πολύ εξασθενημένο οργανισμό, στον οποίο μπαίνει άλλο μικρόβιο μέσα, καταλαβαίνεται ότι βρίσκει (το μικρόβιο) το χώρο να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει επιπλοκές. Βρίσκει έναν χώρο αποδυναμωμένο και κυριαρχεί», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.