«Πήραν έναν άστεγο και τον έντυσαν ιερέα...» - "Σάλος" με το βίντεο ρασοφόρου που βρίζει έξω από την εκκλησία

Αδιανόητο περιστατικό στην Θεσσαλονίκη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Πήραν έναν άστεγο και τον έντυσαν ιερέα...» -

Τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και σε αυτό απεικονίζεται ένας άντρας ντυμένος παπάς, έξω από μία εκκλησία, στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς στην Καμάρα ειδικότερα, βρίζοντας τα θεία γενικότερα. Το ζήτημα αυτό, λοιπόν, προκάλεσε "σάλο" και το πρωί της Τρίτης 21/3 συζητήθηκε στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα.

Μάλιστα, βγήκε σε ζωντανή σύνδεση ο αρχισυντάκτης του σάιτ ekklisiaonline.gr, Ανδρέας Καραγιάννης, για να εξηγήσει τι έχει συμβεί και αποκάλυψε πως πρόκειται για έναν άστεγο, τον οποίο έντυσε με ράσα ένας άλλος άνδρας, εκείνος που τραβάει το βίντεο, και τον έβαλε επίτηδες να κάνει τέτοιου είδους κινήσεις για να καταγράψει τα πλάνα και να αμαυρώσει το όνομα της εκκλησίας (δείτε εδώ την αποκάλυψη του αρχισυντάκτη για το σ@ξ κατά την περίοδο της Σαρακοστής).

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης για τον άστεγο που έντυσαν παπά και έβριζε έξω από την εκκλησία

«Κατόπιν ευρείας κυκλοφορίας που έτυχε αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν συνεχεία δε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα βίντεο μικρής διάρκειας, στο οποίο εμφανίζεται ρασοφόρος να συμπεριφέρεται απρεπώς έξω από τον Ιερό Ναό Παναγίας της Δεξιάς στην Καμάρα, επιθυμούμε να καταστήσουμε γνωστό, ότι ο εμφανιζόμενος ρασοφόρος, μας είναι παντελώς άγνωστος και δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, πιθανόν δε, να μην είναι καν, κανονικός κληρικός ή μοναχός.

Κατόπιν επικοινωνίας με τους υπευθύνους του Ι.Ν. Παναγίας της Δεξιάς, ενημερωθήκαμε, ότι έχει εμφανισθεί προσφάτως στην περιοχή, δημιουργώντας δυστυχώς και άλλα ζητήματα με την γένει παρουσία του. Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την λύπη μας και θλιβόμαστε για τον σκανδαλισμό που ενδεχομένως προκλήθηκε από την συγκεκριμένη ανάρμοστη και απάδουσα σε οποιονδήποτε φέρει ιερατικό σχήμα, συμπεριφορά. Θα είχε όμως και κάποιο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι προηγήθηκε της λήψης του συγκεκριμένου στιγμιότυπου…

Τέλος, ας μας επιτραπεί να διατυπώσουμε την άποψη, ότι -σύμφωνα και με το πνεύμα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διερχόμαστε- η αντιμετώπιση των διαφόρων “προκλητικών” ζητημάτων καλό είναι να γίνεται, όχι με διάθεση θεατρινισμού, εξουθένωσης και αργολογίας, αλλά με πνεύμα σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης…».