Από ντολμαδάκια μέχρι χωριάτικη σαλάτα - Το μενού από το γεύμα που ετοίμασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Το "λάθος" του μεταφραστή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αθήνα, ώστε να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να συζητήσει και από κοινού να λάβουν αποφάσεις οι οποίες θα είναι καθοριστικές για το ελληνοτουρκικό ζήτημα (δείτε εδώ φωτογραφίες από την άφιξη και την συνάντησή τους).

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοίμασε ολόκληρο γεύμα για να υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Τουρκίας, με πολλές οικείες γεύσεις για τον τελευταίο. Το μενού διέρρευσε μέσα από την εκπομπή του MEGA, Live News. Αυτό, λοιπόν, περιλάμβανε ντολμαδάκια, ελληνική χωριάτικη σαλάτα, ταραμοσαλάτα, αχνιστό ροφό με άγρια χόρτα, χαλβά και φρούτα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν πραγματικά το γεύμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετέβη στην τουρκική πρεσβεία όπου συνομίλησε με επιχειρηματίες και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, με τα Μέσα να αναφέρουν πως βρέθηκε τετ α τετ με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν.

Το αναλυτικό μενού από το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η γκάφα του μεταφραστή

Ο Τούρκο πρόεδρος έκανε δώρο στον Πρωθυπουργό της χώρας μας ένα βιβλίο ιστορίας σχετικά με την Γάζα και ξεκίνησε την ομιλία του, κατά την οποία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ίδιας εκπομπής, ο μεταφραστής έκανε ένα μικρό λάθος και αντί για Κυριάκος Μητσοτάκης είπε Κωνσταντίνος.