Γιώργος Ζαγκλιβέρης: «Στο τέλος άρχισε να το καταλαβαίνει, έλεγε θα πάω επάνω...» - Συγκλονίζει ο αδερφός του Κώστας

Έφυγε μόλις 30 ετών...

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Γιώργος Ζαγκλιβέρης: «Στο τέλος άρχισε να το καταλαβαίνει, έλεγε θα πάω επάνω...» - Συγκλονίζει ο αδερφός του Κώστας

Σε ηλικία 30 ετών, έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Ζαγκλιβέρης, μετά από μία σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, καθώς έπασχε από λέμφωμα του Burkitt, που βρήκε τυχαία πως νοσεί πριν από 7 μόλις μήνες.

Τα συγκινητικά λόγια του αδερφού του Γιώργου Ζαγκλιβέρη

Ο αδερφός του Γιώργου, Κώστας Ζαγκλιβέρης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τον αδελφό του εξήγησε πώς έγινε η πρώτη διάγνωση. Όπως είπε χαρακτηριστικά λόγω ενός ατυχήματος που είχε με την μηχανή, ανακάλυψε τυχαία το πρόβλημα ενώ ανέφερε ότι πίστευε πως ο αδερφός του θα τα καατφέρει.

«Είχε ένα ατύχημα με μια μηχανή που είχε και όταν πήγε στο νοσοκομείο του διέγνωσαν με τις αιματολογικές ότι υπάρχουν διογκωμένους λεμφαδένες. Ήταν λέμφωμα Burkitt που προκαλεί ανοσοανεπάρκεια και χτύπησε με τη μια στον νωτιαίο μυελό και ξεκίνησε να έχει παράλυση στο πρόσωπο του, στο μάτι του, έδωσε μεγάλο αγώνα για να τα καταφέρει.

Δείτε επίσης: Λιάνα – Εύα Αμούτζα: «Έπεσε σε κώμα και έφυγε ξαφνικά!»

Θα τα καταφέρω, θα παλέψω είμαι εδώ, κάνω κουράγιο, τον υποστηρίζαμε όσο μπορούσαμε, ήμασταν δίπλα του. Πιστεύαμε σε ένα θαύμα. Πιστεύαμε στη δύναμη ψυχής που είχε ότι θα τα καταφέρει για μια ακόμη φορά. Στο τέλος άρχισε να το καταλαβαίνει, έλεγε θα πάω επάνω» δήλωσε ο αδερφός του.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Τι είναι το λέμφωμα Burkitt

Το λέμφωμα του Μπέρκετ είναι ένας καρκίνος του λεμφικού συστήματος, ιδιαίτερα των Β-λεμφοκυττάρων που βρίσκονται στο βλαστικό κέντρο. Ονομάστηκε από τον Ντένις Πάρσονς Μπέρκετ, έναν χειρουργό που περίγραψε για πρώτη φορά την ασθένεια το 1958, ενώ εργαζόταν στην ισημερινή Αφρική.

Το συνολικό ποσοστό θεραπείας για το λέμφωμα του Μπέρκετ στις ανεπτυγμένες χώρες είναι περίπου 90%, αλλά είναι χειρότερο στις χώρες χαμηλού εισοδήματος. Είναι ασυνήθιστο στους ενήλικες, όπου η πρόγνωση είναι χειρότερη.

Πηγή: Wikipedia