Μιχάλης Ρακιντζής: Σα να μην έχει περάσει χρόνος από πάνω του! Που είναι σήμερα και τι κάνει...

Είστε έτοιμοι να δείτε πως είναι το πρόσωπό του;

Μιχάλης Ρακιντζής: Σα να μην έχει περάσει χρόνος από πάνω του! Που είναι σήμερα και τι κάνει...

Που είναι και τι κάνει σήμερα ο τραγουδιστής Μιχάλης Ρακιντζής; Φωτογραφίες που θα σας παρουσιάσει το Youweekly.gr μαρτυρούν πως δεν έχει περάσει χρόνος από πάνω του!

Είστε έτοιμοι να τον δείτε;

Ο Μιχάλης Ρακιντζής (3 Απριλίου 1957) είναι Έλληνας τραγουδοποιός. Η καριέρα του στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δεκαετία του ' 80 και σημείωσε επιτυχία με τραγούδια σε ποπ, ροκ αλλά και με μίξη ανατολίτικων, ρέγγε και άλλων στοιχείων. Το 2002 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, καταλαμβάνοντας τη 17η θέση με το τραγούδι "S.A.G.A P.O." . Το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ ήταν το «Μωρό μου φάλτσο» το 1987. Ακολούθησαν πολλά άλλα, καθώς επίσης και το σάουντρακ της ταινίας «Ισόβια». Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με μεγάλα ονόματα της ξένης μουσικής σκηνής όπως η Μπόνι Τάιλερ και ο Ίαν Γκίλαν. Εκτός από τη μουσική του, ασχολείται και με τις πτήσεις.

Μιχάλης Ρακιντζής: Σα να μην έχει περάσει χρόνος από πάνω του! Που είναι σήμερα και τι κάνει...

Πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Απριλίου 1957. Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος, ο οποίος έπαιξε και σε κάποια τραγούδια του. Η καταγωγή του είναι από το Ρέθυμνο της Κρήτης και συγκεκριμένα από το χωριό Έρφοι Ρεθύμνου. Με ερεθίσματα από τον λυράρη πατέρα του, ασχολήθηκε με τη μουσική από 10 χρόνων, παίζοντας κιθάρα και συμμετέχοντας σε σχολικά συγκροτήματα. Σπούδασε Μηχανολογία στο Λονδίνο και παράλληλα έπαιζε μουσική με το συγκρότημα Funk And Reggae. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιούργησε το συγκρότημα Scraptown , με το οποίο κυκλοφόρησε τρεις δίσκους από το 1982 έως το 1985, καθώς και δύο maxi singles. Το ένα από αυτά με τίτλο «Viva Sahara» κυκλοφόρησε και στο εξωτερικό. Ακολούθησε το ξεκίνημα μιας προσωπικής καριέρας στην Ελλάδα.

Σπουδές

Από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου ο Μιχάλης έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική. Αργότερα, όταν ήταν φοιτητής στην Αγγλία, ο Ρακιντζής ασχολιόταν στον ελεύθερο χρόνο του εξ ολοκλήρου με τη μουσική. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης ήταν ο μοναδικός λευκός που έπαιζε κιθάρα στο Μπρίξτον.[1] Λίγο αργότερα πήρε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού με ειδίκευση στη Μηχανοτρονική, αν και δεν ακολούθησε τελικά το επάγγελμα που σπούδασε.[1] Παράλληλα με τη μουσική του καριέρα, ασχολήθηκε με τους υπολογιστές. Υπήρξε από τους πρώτους στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό υπολογιστή για να συνθέσουν.

Μουσική καριέρα

Μιχάλης Ρακιντζής: Σα να μην έχει περάσει χρόνος από πάνω του! Που είναι σήμερα και τι κάνει...

Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ίδρυσε τους Scraptown όπου ο ίδιος έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε.

Οι Scraptown κυκλοφόρησαν 3 αγγλόφωνους δίσκους, με ρέγγε και φανκ μουσικό στυλ. Με το "Viva Sahara" οι Scraptown έκαναν μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. Στο απόγειο όμως της επιτυχίας τους και ύστερα από εμφανίσεις στη Γαλλία επί 4 μήνες το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Μιχάλης ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του στην Ελλάδα.

Το 1987 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, με τίτλο "Μωρό μου φάλτσο". Στο δίσκο αυτό συνεργάστηκε με την Ελένη Δήμου στο τραγούδι "Δεν Πιστεύω" και συμπεριέλαβε τόσο δυτικά όσο και ανατολικά στοιχεία (όπως φαίνεται από το κομμάτι "Ανατολή", το οποίο είναι ορχηστρικό). Ταυτόχρονα συνέθεσε καθαρά «ηλεκτρονικά» κομμάτια. Από τα μέσα της δεκαετίας του ' 80 άρχισε να σημειώνει επιτυχίες. Στα τέλη της δεκαετίας του ' 80 κυκλοφορεί και το σάουντρακ για την ταινία του Δαλιανίδη "Ισόβια". Το 2003 κυκλοφόρησε τον δίσκο "Solo" που περιέχει παλαιότερα τραγούδια του αλλά με άλλη μορφοποίηση.

Το 1990 εγκαινιάζει την επιτυχημένη συνεργασία του με τη Σοφία Αρβανίτη. Το 1991 ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του νεανικού περιοδικού ΠΟΠ ΚΟΡΝ ως ο καλύτερος τραγουδιστής της χρονιάς.

Το 1992 συνεργάζεται και με την Μπόνι Τάιλερ, η οποία τραγουδά στο δίσκο της Σοφίας Αρβανίτη.Το 1993 ο Μιχάλης εμφανίστηκε ζωντανά μαζί με τον τραγουδιστή των Deep Purple Ίαν Γκίλαν.Οι συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες συνεχίζονται και τα επόμενα χρόνια. Μερικοί από αυτούς είναι: ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Άγγελος Διονυσίου, ο Βασίλης Καρράς, ο Γιάννης Κάρμας, η αδερφή του Μιχάλη, Μαρίνα και πιο πρόσφατα, το γκρουπ "Ταλέντα δίχως αύριο", οι Trilogy και ο Έλβιν. Σε αρκετά από τα τραγούδια του (στις συνεργασίες αυτές) διαφαίνεται η συνύπαρξη μοντέρνου και λαϊκού ύφους. Το CD Μ΄ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΛΗΤΗ΄ του Βασίλη Καρρά, σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή, είναι η πιο εμπορική δουλειά του συγκεκριμένου τραγουδιστή.

Το Μάιο του 2002 ο Μιχάλης συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Ταλίν της Εσθονίας όπου και κατέλαβε την 17η θέση με το αγγλόφωνο "S.A.G.A.P.O.".[2] Το 1989 ο Μιχάλης Ρακιντζής ήταν υποψήφιος με το τραγούδι "Νανά" που αργότερα έγινε μεγάλη επιτυχία και το 1997 με το τραγούδι "Πράσινη Γραμμή".

Tο 2005 κυκλοφόρησε το δίσκο "barcode" με νέους ρυθμούς και ήχους, με το τραγούδι "Πήγαινε στα bar" μαζί με τα Ταλέντα δίχως αύριο, (βραχύβιο συγκρότημα που δημιουργήθηκε με την βοήθεια του Μιχάλη). Ακολούθησε το άλμπουμ "Made in Greece" (2006) με ήχους reggaeton ενώ την ίδια χρονική περίοδο συνετέλεσε στη δημιουργία των Trilogy (Γιάννης Κάρμας, Αναστάσης Παπάς, Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου).

Αργότερα, το 2008 και έπειτα από απουσία δύο ετών, κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Energia" στο οποίο συμπεριλήφθηκε και μία επανάμειξη του τραγουδιού "Προκαλείς", το οποίο έγινε επιτυχία το 1990. Το 2011 είδε την κυκλοφορία του άλμπουμ "Back to the Φuture".

Κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του: Ολόκληρο Φεγγάρι, Δικός σου για πάντα, Εγώ και ο Πουφ, Κάνε μια ευχή, Προκαλείς, Κρύψου στην αγκαλιά μου, Τυχερούλα, Θα συνηθίσω, 14 Φλεβάρη, Καρδούλα μου εγώ και εσύ, Get Away, S.A.G.A.P.O, Μωρό μου Φάλτσο, Δεν πάμε καλά, Έτσι ξαφνικά, Δικαίωμα για μία+μία, Νανά, Bon Voyage, Σε ένα βράδυ ότι ζήσουμε, Σε ένα κατάστρωμα, Το φίλο σου ζηλεύω, Σπασμένα φτερά, Αγάπη του καλοκαιριού, Μπορεί, Ethnic, Μόνο μέσα στην αγκαλιά μου, Ότι κάνεις σου κάνω, Τι σου λέιπει, Έτσι μ'αρέσει, Περασμένα Ξεχασμένα, Να σαι κει, Μακάρι να σε είχα εδώ, Μην κοιτάζεις τα μάτια μου, Είναι δικιά μου, Μπέμπα,Δαχτυλίδι, Ο Πληγωμένος μου εγωισμός, Viva Sahara, Καίγομαι για σένα, Πάει χάλασε, Αν μ'αγαπάς, Σε μισώ, Είσαι σαν κουνέλι, Απαγωγή, Arrest, Never Mind, Rush, Συμπτωματικά, Πάει Πάει, Πήγαινε στα Μπαρ