Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το κάθε κρέας στην κατάψυξη;

Κάθε κρέας έχει διαφορετική αντοχή...

Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το κάθε κρέας στην κατάψυξη;

Γνωρίζετε πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το κάθε κρέας στην κατάψυξη;

Υπάρχουν μυστικά για τη συντήρησή του. Διαβάστε παρακάτω...

Θεωρητικά έχουμε μια ιδέα, αλλά ποτέ δεν γνωρίζουμε ακριβώς. Το κρέας ή το κοτόπουλο συνηθίζουμε να το βάζουμε στην κατάψυξη προκειμένου να διατηρείται φρέσκο πριν το ψήσουμε.

O καλύτερος τρόπος για να διατηρείς το κρέας είναι να το βάζεις μέσα σε σακούλες και να σημειώνεις την ημερομηνία λήξης!

Παρακάτω θα δείτε το χρόνο που μπορούν να μείνουν τα κρέατα στην κατάψυξη, ανάλογα με το είδος τους, δίχως να χάσουν την ποιότητά τους!

Αναλυτικά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ – 4 ΜΗΝΕΣ
ΩΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ – 9 ΜΗΝΕΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΑΨΗΤΑ – 12 ΜΗΝΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ – 2 ΕΩΣ 3 ΜΗΝΕΣ
ΑΨΗΤΑ ΡΟΛΑ ΚΡΕΑΤΟΣ – 4 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ
ΑΨΗΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ Ή ΠΑΪΔΑΚΙΑ – 4 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ
ΩΜΟΣ ΚΙΜΑΣ – 3 ΕΩΣ 4 ΜΗΝΕΣ

Ποιο είναι το κατάλληλο κρέας για τη δίαιτά σου; Τα είδη κρέατος με τις λιγότερες θερμίδες

Παραψήθηκε το κρέας; Το θαυματουργό tip για να το σώσεις!

Είτε ξεχάστηκες με την ώρα, είτε από λάθος έψησες το κρέας σε μεγαλύτερη θερμοκρασία το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιοτικό.

Όταν το κρέας παραψηθεί γίνεται σκληρό και σχοινιασμένο ενώ δε δίνει την καλύτερη εντύπωση κατά το σερβίρισμα. Επειδή όμως μαγειρικά λάθη πάντα γίνονται, το παν είναι να γνωρίζεις πως θα τα διορθώσεις για να σώσεις το φαγητό και να μην πάει χαμένο. Διαβάστε παρακάτω....

Λύσεις υπάρχουν διάφορες, μεταξύ των οποίων και η εξής:

Κόψε το κρέας σε μικρές λωρίδες, τοποθετησέ το σε μια ρηχή πιατελίτσα και από πάνω περίχυσε ντοματοπολτό ή ψιλοκομμένη ντοματούλα και κρεμμύδι. Από πάνω περίχυσε με λαδολέμονο ή καλύτερα λαδάκι με λάιμ, που έχει πιο γλυκιά γεύση και σέρβιρέ το.

Μύγες στο πασχαλινό τραπέζι; 3 κόλπα για να τις αποφύγετε!

Το ζουμάκι από τη ντομάτα θα δώσει υγρασία και θα μαλακώσει ο το κρέας, ενώ το κρεμμύδι, το λαδάκι και το λάιμ θα δώσουν γεύση και κανείς δε θα αντιληφθεί τη μαγειρική καταστροφή.

Tip: Για ζουμερό ψητό φούρνου, καθώς ψήνεται το κρέας, τοποθέτησε μέσα στο φούρνο ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με νερό. Η εξάτμιση του νερού θα εμποδίζει την πλήρη αφυδάτωση του κρέατος.