Ζαχίρ: Αποκάλυψη! Αυτό είναι το "πιάτο της αγάπης" για τον πρώην παίκτη του Master Chef!

Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι... Η συνταγή για να το πετύχεις!

Ζαχίρ: Αποκάλυψη! Αυτό είναι το

Αποκάλυψη από τον πρώην παίκτη του Master Chef, Ζαχίρ! Αυτό είναι το "πιάτο της αγάπης" γιατί... ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε στο παιχνίδι μαγειρικής του STAR και παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων!

Ψάχνοντας για πράγματα που δεν γνωρίζαμε για εκείνον και την ζωή του πέσαμε πάνω σε αυτή τη στήλη και η αλήθεια είναι πως μας εξέπληξε πολύ το νούμερο 12.

Ζαχίρ: Αποκάλυψη! Αυτό είναι το 'πιάτο της αγάπης' για τον πρώην παίκτη του Master Chef!

  1. Ο Ζαχίρ Γιαβαρί είναι από το Αφγανιστάν.
  2. Έχει γεννηθεί το 1990.
  3. Μάλιστα, ζει στην Ελλάδα από το 2006. Δηλαδή 13 ολόκληρα χρόνια.
  4. Ο Ζαχίρ Γιαβαρί ξεκίνησε να ασχολείται με τη μαγειρική τα τελευταία 8 χρόνια.
  5. Όπως λέει ο ίδιος, κάποιος φύλακας άγγελος, έκανε τη δήλωσή του στο παιχνίδι.
  6. Η πίστη ότι μπορεί να είναι ο επόμενος Master Chef 2019, τον βοήθησε να μπει στο παιχνίδι.
  7. Η μαγειρική για τον Ζαχίρ Γιαβαρί είναι το μέλλον του, από μικρός αυτό είχε όνειρο, να γίνει μάγειρας.
  8. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του δυνατό άνθρωπο, έναν άνθρωπο, που δεν φοβάται τα δύσκολα.
  9. Για τον Ζαχίρ μέντορας είναι εκείνος, που θα τον βοηθήσει να φτάσει ψηλά.
  10. Αισθάνεται τυχερός που είναι στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου γιατί τον εμπιστεύεται πάρα πολύ.
  11. Δηλώνει έτοιμος για όλα και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει το παιχνίδι.
  12. Το πιάτο της αγάπης και του έρωτα είναι για τον Ζαχίρ αγριογούρουνο με αποξηραμένα σύκα και πουρέ γλυκοπατάτας.
  13. Θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει το παιχνίδι και σκοπεύει να κρατήσει όλες του τις δυνάμεις με κάθε τρόπο για να μείνει συγκεντρωμένος στη μαγειρική και στο στόχο του.
  14. Αν ήταν υλικό της κουζίνας, θα ήταν σοκολάτα γιατί αρέσει σε όλους!

Βρήκαμε μια παρόμοια συνταγή:

Χοιρινό μπριζολίκι με σάλτσα σύκου και πουρέ γλυκοπατάτας με κολοκύθα

Ζαχίρ: Αποκάλυψη! Αυτό είναι το 'πιάτο της αγάπης' για τον πρώην παίκτη του Master Chef!

Υλικά
1 χοιρινό μπριζολίκι μονοκόμματο (να έχει πάνω του τουλάχιστον 8-10 μπριζόλες)
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζανάκι του καφέ γλυκό κρασί Μοσχάτο από τη Σάμο
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού μαύρου, χοντροκοπανισμένους
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη σάλτσα σύκου
24 σύκα ξερά
1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο
1 ποτήρι του νερού γλυκό κρασί Μοσχάτο Σάμου
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
3 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ
250γρ. πατάτες
600γρ. γλυκοπατάτες
70γρ. βούτυρο φρέσκο
2-3 ποτήρια του νερού φρέσκο γάλα πλήρες
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κουτ. σούπας κασέρι ψιλοτριμμένο
Για την κίτρινη κολοκύθα
200γρ. κίτρινη κολοκύθα ώριμη, κομμένη σε ζαράκια
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ξεκινάτε με το μαρινάρισμα του κρέατος 24 ώρες πριν από το μαγείρεμα: Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το μέλι, το μαύρο πιπέρι, το δεντρολίβανο, το κρασί, την πάπρικα, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο και το αλάτι και τα ανακατεύετε όλα καλά να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Τοποθετείτε το μπριζολίκι σε ένα ταψί και το αλείφετε με το μίγμα της μαρινάδας με ένα πινελάκι. Το τυλίγετε σφιχτά με μερικές λαδόκολλες και το βάζετε στο κάτω μέρος του ψυγείου.

Το ξετυλίγετε από τις λαδόκολλες 3 ώρες πριν από το ψήσιμο, το αλείφετε με την υπόλοιπη μαρινάδα, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο στους 170οC για 1½ ώρα. Στο ενδιάμεσο το αλείφετε με την υπόλοιπη μαρινάδα. Αμέσως μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 45 λεπτά ακόμη και μέχρι να κάνει μια τραγανή κρούστα γύρω γύρω.

Όσο ψήνεται το μπριζολίκι, ετοιμάζετε τη σάλτσα σύκου: Βράζετε τα ξερά σύκα μαζί με το γλυκό Μοσχάτο και μισό ποτήρι νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε το κύμινο και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα βρασμένα σύκα μαζί με το ζωμό τους και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 5-10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να κρυώσουν και τα περνάτε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Πριν από το σερβίρισμα πρέπει να τον ζεστάνετε καλά και να γίνει τόσο υδαρής όσο το ζεστό μέλι.

Σερβίρετε το μπριζολίκι σε πιατέλα και το κόβετε μπροστά στους καλεσμένους σας με μαχαίρι, βάζοντας λίγη από τη σάλτσα σύκου στην άκρη. Γαρνίρετε με πουρέ γλυκοπατάτας, τον οποίο φτιάχνετε ως εξής: σε ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία αρχίζετε να σοτάρετε τα κομματάκια της κολοκύθας. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο. Παίρνετε τα κομματάκια της κολοκύθας και τα ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν εντελώς. Τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να φτιάξετε τον πουρέ.

Βράζετε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες σε άφθονο νερό για τουλάχιστον 45 λεπτά και μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τις καθαρίζετε προσεκτικά από τις φλούδες και τα μαύρα στίγματα. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ, εναλλάξ πατάτες και γλυκοπατάτες, συγκεντρώνοντας τον πουρέ μέσα σε ένα μπολ.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά σχεδόν μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει. Ρίχνετε μέσα τον πουρέ και ανακατεύετε δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε σιγά σιγά το φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι ο πουρές να γίνει όσο πηχτός θέλετε. Τον αλατίζετε ελαφρά, ρίχνετε μέσα το ψιλοτριμμένο κασέρι, ανακατεύετε συνέχεια και μετά προσθέτετε το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε και τα κομματάκια της κίτρινης κολοκύθας, κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και γαρνίρετε το χοιρινό μπριζολίκι.

Master Chef: Απίστευτο! Ο Ζαχιρ έπιασε δουλειά σε μαγαζί πρώην συμπαίκτη του!

Ζαχίρ: Ευχάριστα νέα για τον παίκτη του Master Chef! Η ευτυχία του "χτύπησε" την πόρτα για πρώτη φορά!

Η ευτυχία επιτέλους "χτύπησε" την πόρτα για πρώτη φορά στον παίκτη του Master Chef, Ζαχίρ! Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα!

Μέσα από ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ του Youweekly.gr θα σας αποκαλύψω στο Vanda's blog όλα όσα έμαθα για έναν από τους πιο αγαπητούς και ταλαιπωρημένους από τη ζωή παίκτες του παιχνιδιού μαγειρικής του STAR!

Ο Ζαχίρ είχε μονοπωλήσει από την αρχή το ενδιαφέρον του κοινού καθώς η ιστορία της ζωής του ήταν ένα από τα δράματα που συγκίνησε το πανελλήνιο!

Τώρα όμως, αρκετό καιρό μετά την έξοδό του από το συγκεκριμένο παιχνίδι φαίνεται πως η τύχη του χαμογέλασε αφού σύμφωνα με αποκλειστικές μου πληροφορίες μια πόρτα για δουλειά σε ένα πολύ καλό εστιατόριο ήρθε...

Συγκεκριμένα, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο κριτής που από την αρχή έδειξε μια συμπάθια προς το πρόσωπό του του έκανε πρόταση να συνεργαστούν μαζί στο εστιατόριο που είναι κι εκείνος!

Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν δώσει τα χέρια αλλά πληροφορίες μου αναφέρουν πως θα πει το μεγάλο ναι και τότε μια νέα ζωή θα ξεκινήσει..

Καλή επιτυχία να του ευχηθώ εγώ γιατί το αξίζει!

Ζαχίρ: Η ανατριχιαστική απόφασή του μετά το Master Chef! Αποκλειστικό...

Αποκλειστικό ρεπορτάζ ήρθε στα γραφεία του Youweekly.gr για την ανατριχιαστική απόφαση που πήρε ο Ζαχίρ, μετά την συμμετοχή του στο Master Chef!

Το μεγαλείο της ψυχής του θα σας αποκαλύψω στο Vanda's blog!

Οι περισσότεροι που βγαίνουν από το παιχνίδι μαγειρικής του STAR αλλά και από άλλα παιχνίδια να ενδιαφέρονται κυρίως για την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά, παίρνουν σβάρνα τα πρωινάδικα και τις εκπομπές και βγάζουν στην φόρα ότι μπορούν για να κερδίσουν μια αναγνωρισιμότητα!

Ο Ζαχίρ όμως δεν είναι ένας από αυτούς!

Ζαχίρ: Η ανατριχιαστική απόφασή του μετά το Master Chef! Αποκλειστικό...

Συγκίνησε μέσα στο παιχνίδι με την ιστορία του και μετά το παιχνίδι έδειξε την αξία του καθώς δεν αναλώθηκε στο να φιγουράρει η μούρη του σε όλες τις εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης!

Αποκλειστικό μου ρεπορτάζ αναφέρει πως τώρα, λίγο καιρό μετά την αποχώρησή του από το Master Chef, αποφάσισε να βρεθεί τις επόμενες ημέρες στην Μυτιλήνη, στον καταυλισμό που έχουν τους πρόσφυγες και μετανάστες και να μαγειρέψει γι αυτούς, αφιλοκερδώς!

Αυτό έχω να πω μόνο! Κι ένα μεγάλο μπράβο!

Η ιστορία του Ζαχίρ είναι ό,τι πιο συγκινητικό έχουμε δει στο MasterChef -Bούρκωσαν οι κριτές [βίντεο]

Η απίστευτη ιστορία του Ζαχίρ από το Αφγανιστάν συγκίνησε του κριτές του MasterChef 3.

Συγκεκριμένα, ο Ζαχίρ περιέγραψε όλα όσα βίωσε όταν ήταν παιδί, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εδώ στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να κάνει τους κριτές να βουρκώσουν.

Λέγοντας αρχικά πως οι γονείς του αναγκάστηκαν να τον στείλουν στο Ιράν στην ηλικία των 11 ετών, για να μείνει ζωντανός, ο Ζαχίρ περιέγραψε στους κριτές τις δυσκολίες που συνάντησε εκεί.

«Οι αστυνομικές αρχές με βασάνιζαν και μου έγδερναν το σώμα. Από τα 11 του αναγκάστηκα να δουλεύω σε οικοδομή, χωρίς να έχω καν τα προς το ζην», ανέφερε στους κριτές ο σεφ.

Η συγκλονιστική του ιστορία δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο Ζαχίρ ανέφερε πως όταν ήρθε στην Ελλάδα αναγκάστηκε να κοιμάται στα παγκάκια.

«Το όνειρο μου ήταν να σπουδάσω μαγειρική. Ημουν άστεγος και κοιμόμουν σε ένα παγκάκι, το πρωί δούλευα και το βράδυ πήγαινα σχολείο», είπε ο υποψήφιος.

Μεταξύ άλλων, ο Ζαχίρ πρόσθεσε πως 2009, έχασε την αδερφή του και τον πατέρα του στον πόλεμο, ενώ δεν μπορούσε για κάποιες μέρες να βρει την μητέρα του, μην ξέροντας αν ζει ή όχι, γεγονός που του προκάλεσε ένα γερό ψυχολογικό σοκ.

Για καιρό προσπαθούσε μάταια να βρει χρήματα για να σπουδάσει μαγειρική, αποφασίζοντας τελικά να απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ.

Από τους κριτές δεν έκρυψε και την ρατσιστική εμπειρία που έζησε αναζητώντας δουλειά στη χώρα μας, καθώς ένας υποψήφιος εργοδότης του δήλωσε τηλεφωνικά πως «δεν είναι μαλ@@ας να τον πάρει στη δουλειά, αφού είναι Αφγανός».

Οι κριτές δεν μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι στο άκουσμα μιας τέτοιας σοκαριστικής ιστορίας και βούρκωσαν.

Εν τέλει ο Ζαχίρ πήρε και τα τρία «ναι» των κριτών και την λευκή ποδιά με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να αναφέρει πως το «ναι» το πήρε για αυτό που μαγείρεψε, όχι για την ιστορία του και πως μπροστά σε αυτά που άκουσε νιώθει πολύ μικρός.