Φακές όπως δεν τις έχεις ξαναφάει! Κάνε τες με ρύζι και κρέμα φέτας και πήγαινέ τις σε άλλο επίπεδο!

Η συνταγή που θα λατρέψετε!

Φακές όπως δεν τις έχεις ξαναφάει! Κάνε τες με ρύζι και κρέμα φέτας και πήγαινέ τις σε άλλο επίπεδο!

Φακές όπως δεν τις έχεις ξαναφάει! Κάνε τες με ρύζι και κρέμα φέτας και πήγαινέ τις σε άλλο επίπεδο! Θα τις λατρέψεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Με απλά βήματα, αυτή η συνταγή θα σου δώσει τις πιο τέλειες φακές που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Σούπα από παντζάρι! Τα μυστικά για την απόλυτη επιτυχία

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40′

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ: 60′

ΥΛΙΚΑ

(για 4 άτομα)


4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 μεσαία καρότα (ψιλοκομμένα)
1 πράσο (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
1 κούπα φακές ψιλές
2 κούπες χυμό τομάτας
3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
1 κ.γ. κάρυ
1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
6 κούπες ζωμό λαχανικών
Αλάτι - πιπέρι
1/2 κούπα λευκό ρύζι basmati ή jasmine
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
6-7 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Για την κρέμα φέτας

1 1/3 κούπας φέτα
4/5 κούπας γάλα
1/3 κ.γ. κάρυ
Αλάτι - πιπέρι
Φρυγανισμένο ψωμί για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά, έως ότου τα λαχανικά μας αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τις φακές, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε με τον χυμό τομάτας, το σκόρδο, το κάρυ, το θυμάρι, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια (4-6).
Μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι οι φακές να έχουν βράσει αλλά να έχουν κρατήσει και το σχήμα τους (σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε οι φακές να λιώσουν).
Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι μεταφέρουμε 2 μεγάλες κουτάλες από τη σούπα με τις φακές, τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα και επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά ή μέχρι να έχει βράσει καλά.
Τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.

Για την κρέμα φέτας

Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Σερβίρουμε τις φακές με την κρέμα φέτας, το φρυγανισμένο ψωμί και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.