Περίσσεψε κρέας από χθες; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου φτιάχνει ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά

Δεν πετάμε τίποτα!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Περίσσεψε κρέας από χθες; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου φτιάχνει ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά

Ρύζι στο τηγάνι με αυγό και λαχανικά. Φτιάξτε το με το κρέας που περίσσεψε από το χτεσινό τραπέζι. Εύκολα και γρήγορα, μεταμορφώνεται σε ένα νέο αχνιστό πεντανόστιμο πιάτο. Την συνταγή μας δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να την φτιάξεις κι αυτή όπως και αυτό το γεμιστό κέικ με μαρμελάδα βερύκοκο.

Υλικά συνταγής για το ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κρέας που περίσσεψε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  • 2 φλ. καστανό ρύζι βρασμένο
  • 3 κ.σ. σουσαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλ. χοιρινό μαγειρεμένο (κομμένο σε λεπτές φέτες ή ψιλοκομμένες φέτες καπνιστό χοιρινό (εμπορίου)
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ σουσάμι
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
  • λίγες φύτρες

Εκτέλεση

  • Για το κινέζικο ρύζι στο τηγάνι με αυγό και λαχανικά, ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το σουσαμέλαιο.
  • Σοτάρουμε την πιπεριά με το ψιλοκομμένο πράσο για 3-4΄, μέχρι να γίνει διάφανο το πράσο.
  • Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και το χοιρινό και ανακατεύουμε πολύ καλά κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού. Σπάμε εκεί μέσα τα αυγά.
  • Με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε πρώτα στο κέντρο και σιγά σιγά προς τα έξω, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια, το πιπέρι το φρέσκο κρεμμύδι, το σουσάμι και τις φύτρες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
  • Κανονικά μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικό ή ρύζι θέλετε. Μπασμάτι κλπ. Προτιμώ το καστανό ρύζι για πιο υγιεινή επιλογή.
  • Αυτή η εύκολη συνταγή είναι η τέλεια λύση για να αξιοποιήσετε ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας, αλλά και το κρέας που σας περίσσεψε από το μεσημεριανό ή το χθεσινό τραπέζι

Μαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα με πατάτες και πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα με πατάτες και πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Το πορτοκάλι, θα απογειώσει αυτή την εύκολη συνταγή που θα την φτιάξετε και πραγματικά θα ξετρελάνει τους πάντες στο σπίτι, καθώς είναι εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Αν το χοιρινό μαριναριστεί με εσπεριδοειδή, παίρνει άλλη γεύση. Το μαγείρεμά του στη γάστρα ολοκληρώνει την απόλαυση. Σερβίρετέ το με μελωμένες πατάτες και συνοδέψτε το με κρασί.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι (κομμένο σε μερίδες)
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 10 μεγάλες πατάτες
  • κομμένες κυδωνάτες
  • 200 γραμ. κολοκύθα κίτρινη (κομμένη σε μεγάλα καρέ)
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. ξύδι ΤΟΠ με πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για το χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε το κρέας σε πυρίμαχο ή γυάλινο σκεύος. Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί ολόκληρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι με πορτοκάλι και το χυμό εσπεριδοειδών. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.
  • Αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επομένη καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις στρώνουμε στη γάστρα, τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αλατίζουμε και τρίβουμε από πάνω πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Ψήνουμε για 3/4 της ώρας χωρίς καπάκι. Έπειτα ανακατεύουμε ελαφρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη. Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες να ρουφήξουν όλα τα υγρά και να μελώσουν.

Θα σου προτείναμε ωστόσο να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε κι αυτή τη συνταγή, με παραδοσιακό παστέλι και λεμόνι. Δείτε τη συνταγή εδώ και θα τους αφήσετε όλους άφωνους με τις τακτικές σας.