Φτιάξε το πιο αφράτο και νόστιμο κέικ λεμονιού!

Φτιάξε το πιο αφράτο και νόστιμο κέικ λεμονιού!
Ιδανικό για τους λάτρεις των... μελωμένων κέικ!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.)
175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
75ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
20ml ρούμι λευκό ή μπράντι
Ξύσμα από 1 λεμόνι μεγάλο, ακέρωτο
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
80-100 γρ. ζάχαρη άχνη
Χυμό από 1 λεμόνι
10ml ρούμι λευκό ή μπράντι
75 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή λεμονόκρεμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε το κέικ. Σε ένα µπολ ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύσµα λεµονιού για περίπου 5΄. Προσθέστε την κρέµα γάλακτος, το αλεύρι κοσκινισµένο και το µπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος, ενσωµατώστε το βούτυρο και το ρούµι ή το µπράντι (ό,τι επιλέξετε να χρησιµοποιήσετε).

Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.

Ψήστε το κέικ. Αδειάστε το µείγµα σε µια στρογγυλή φόρµα µε αποσπώµενο πάτο διαµέτρου 20-22 εκ. και ψήστε το κέικ στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 °C στον αέρα για 5΄. Κατόπιν χαµηλώστε τη θερµοκρασία στους 170 °C και ψήστε για ακόµα 30΄-35΄. Βυθίστε ένα λεπτό µαχαίρι στο κέικ για να ελέγξετε αν έχει ψηθεί. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιµο. Αποσύρετε από το φούρνο.

Φτιάξτε την επικάλυψη. Σε ένα µπολ αναµείξτε µε έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη άχνη µε το χυµό λεµονιού µέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο γλάσο. Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο περιχύστε το µε το ρούµι ή το µπράντι (ό,τι επιλέξετε να χρησιµοποιήσετε) και αφήστε το να το απορροφήσει. Ανοίξτε τη φόρµα, ξεφορµάρετε το κέικ και µεταφέρετέ το σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος. Με ένα κουτάλι επικαλύψτε την επιφάνειά του µε τη µαρµελάδα φράουλα ή τη λεµονόκρεµα (ό,τι επιλέξετε να χρησιµοποιήσετε). Περιχύστε τέλος µε το γλάσο, κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.

Tip:Για πιο ξεχωριστή γεύση μπορείτε να εμπλουτίσετε το μείγμα του κέικ με σπόρους παπαρούνας.