Μπακλαβαδάκια ρολό με σιρόπι σοκολάτας

Με ελάχιστα υλικά!

Μπακλαβαδάκια ρολό με σιρόπι σοκολάτας

Μπακλαβάς ρολό με σιρόπι σοκολάτας για να πάτε την απόλαυση σε… άλλα επίπεδα!

Λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών αυτή είναι οι συνταγή σας!! Υπέροχο, μοναδικό, ανεπανάληπτο γλυκό που θα λατρέψετε!

Για τον μπακλαβά ρολό θα χρειαστείτε:

300 γρ. ‏καρυδόψιχα χοντροκομμένη
300 γρ. ‏αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
1 φλ. τσαγιού ‏φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. ‏ζάχαρη
1 κ.γ. ‏κανέλα σκόνη
500-600 γρ. ‏φύλλο κρούστας
300 γρ. ‏βούτυρο
1 ποτηράκι του λικέρ ‏κονιάκ

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

700 γρ. ‏ζάχαρη
1 & 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
1 κ.γ. ‏χυμό λεμονιού
3-4 ‏ολόκληρα γαρύφαλα
1 μπαστουνάκι ‏κανέλα
‏Σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ουρές στον Πειραιά για αυτό το ζαχαροπλαστείο! Λαχταριστά σιροπιαστά και εκμέκ κανταΐφι!

Βάζουμε σε βαθύ μπολ τη καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψυχα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, το κονιάκ και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, παίρνουμε τα 2 πρώτα τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και αλείφουμε με πινέλο το επάνω φύλλο.

Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα της γέμισης και το τοποθετούμε κατά μήκος πάνω από τα φύλλα. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό, πιέζοντας προς τα μέσα τις άκρες τους. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, με τα υπόλοιπα.

Βάζουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία (170 βαθμούς) μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Για το σιρόπι

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού για 5′ και μόλις βγάλουμε τα ρολά από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με το σιρόπι μέσα στο ταψί.
Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να σιροπιαστούν καλά. Μόλις μισοκρυώσουν, κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια, τα περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας και το … απολαμβάνουμε .

Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα από κρουασάν! Αργός... "θάνατος"!

Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα από κρουασάν! Αργός... "θάνατος"! Μια συνταγή "κόλαση"...

Σήμερα θα σας προτείνουμε μια εντελώς διαφορετική σοκολατόπιτα από αυτή που έχετε συνηθίσει ! Αποτελείται από ψιλοκομμένα κρουασάν με 2 στρώσεις βελούδινης κρέμας σοκολάτας ανάμεσα τους.

Είναι ότι πιο εύκολο μπορείτε να φτιάξετε σε γλυκό , είτε για την παρέα σας , είτε για τις λιγούρες του Σαββατοκύριακου!

Ελαφρύ σοκολατογλυκό με ζαχαρούχο γάλα!

Συνταγή για σοκολατόπιτα

Για την εύκολη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε:

4-8 ‏κρουασάν με γέμιση σοκολάτα
2 φλ. ‏άχνη ζάχαρη
1 φλ. ‏κακάο
1 φλ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ‏γάλα αμυγδάλου
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα κρουασάν σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και τοποθετείτε τα μισά μέσα στο ταψί.

Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά στο multi/blender και αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν γλάσο.

Ρίχνετε το μισό μείγμα σοκολάτας πάνω από τα ψιλοκομμένα κρουασάν και το λειαίνετε ώστε να είναι ομοιόμορφο.

Προσθέτετε 1 στρώση ακόμα με κρουασάν και άλλη μια στρώση μείγματος σοκολάτας την οποία επίσης στρώνετε καλά και ομοιόμορφα.

Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.