Καθημερινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 "χτύπησε" κόκκινο σε επανάληψη με το 18,6%

Σούσουρο στους διαδρόμους του σταθμού του Αμαρουσίου

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Καθημερινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1

Τα πάνω κάτω αναμένεται να έρθουν την υπόλοιπη τηλεοπτική σεζόν καθώς την τελευταία περίοδο ολοένα και περισσότερα πρόσωπα ανακοίνωσαν τη νέα τους τηλεοπτικιή στέγη. Από την άλλη, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους σταθμούς "φουντώνει" ολοένα και περισσότερο.

Συγκεκριμένα, αυτή τη περίοδο πυ δεν υπάρχουν πολλά καινούργια προγράμματα στον αέρα, οι περισσότεροι σταθμοί έχουν αποφασίσει να βγάλουν στον αέρα παλιές σειρές οι οποίες αγαπήθηκαν όσο καμία άλλη. Ανάμεσά τους και η σειρά «Οι μεν και οι δεν».

Τι νούμερα σηείωσε η σειρά «Οι μεν και οι δεν»;

Μπορεί στην πολύ πρωινή ζώνη να βγήκε πρώτη η εκπομπή, «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, ωστόσο η αγαπημέν η σειρά του ΑΝΤ1 τα πήγε εξίσου καλά.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 15/8 τα μηχανάκια της AGB ανακοίνωσαν για άλλη μια φορά το πώς τα πήγαν τα προγράμματα των σταθμών (δείτε εδώ αναλυτικά). Συγκεκριμένα, η σειρά«Οι μεν και οι δεν» σε δυναμικό κοινό σημείωσε 18,6%.

Νωρίς το πρωί

  • MEGA: Το κόκκινο δωμάτιο 6,4
  • Open: Ώρα Ελλάδος 21,6
  • ΣΚΑΙ: Συνταγές ψυχής 1,0
  • ΑΝΤ1: Τύχη βουνό (Ε) 14,1
  • ΑΝΤ1: Οι μεν και οι δεν (Ε) 18,6

Τα τέταρτα

  • 6,6
  • 0,2
  • 0,7
  • 2,2

Λίγα λόγια για την σειρά Οι Μεν και Οι Δεν

Οι Μεν και οι Δεν είναι ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε τις περιόδους 1993-1994, 1994-1995 και 1995-1996 από τον ANT1. Το σενάριο της σειράς έγραψαν οι Άννα Χατζησοφιά και Χάρης Ρώμας, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Φωτεινή Κοτρώτση. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Χάρης Ρώμας, Άννα Κουρή, Στέλιος Μάινας και Τζόυς Ευείδη. Η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία και έχει επαναπροβληθεί πολλές φορές σε επανάληψη.Ο Διονύσης Δάγγας (Χάρης Ρώμας) ήταν ένας μεγαλοδικηγόρος που πάντα υπερασπιζόταν εγκληματίες. Είχε παντρευτεί την τεμπέλα και σπάταλη Βάνα (Άννα Κουρή), γόνο αριστοκρατικής οικογένειας της Αθήνας, και συζούν σε μια πολυκατοικία στο Κολωνάκι.

Ο Τίμος και η Νανά Σταμάτη (Στέλιος Μάινας και Τζόυς Ευείδη), άνεργος τεμπέλης και καλλιτέχνιδα κατασκευής σκουλαρικιών και πινάκων, αντίστοιχα, μετακομίζουν στο διπλανό μικρό διαμέρισμα, που το κερδίζουν σε διαγωνισμό του ANT1. Ο Τίμος και η Νανά έκαναν τα πάντα για να πάρουν χρήματα από τους διπλανούς και κυρίως από το Διονύση, που ήταν μεγάλος τσιγκούνης.

Γενικότερα, επίσης, η σύγκρουση μεταξύ των δύο ζευγαριών έγινε αναπόφευκτη και διαρκής, καθώς ο συντηρητισμός και o σνομπισμός των μεγαλοαστών Δάγκα ερχόταν σε σφοδρή αντίθεση με τη νοοτροπία «ό,τι βρέξει ας κατεβάσει» των «προχωρημένων» γειτόνων τους.Μολονότι δεν υπήρξε ποτέ κάποιο «βιογραφικό» επεισόδιο, η σειρά παρέθετε συχνά αναφορές και για το παρελθόν των χαρακτήρων, όπως και για χρονολογίες πριν από την έναρξη της σειράς - για παράδειγμα, το έτος του γάμου Διονύση και Βάνας εξάγεται από έμμεσες χρονικές αναφορές σε αρκετά επεισόδια, ενώ οι ηλικίες της Βάνας και της Νανάς αναφέρονται στο επεισόδιο 38 «Παντρεμένες Αφροδίτες».