Το ναυάγιο: «Ο παπά-Γρηγόρης είναι...» - Αποκλειστικό spoil από τον Γιώργο Σουξέ!

«Είναι κάτι που δεν έχει γραφτεί ακόμα»

Το ναυάγιο: «Ο παπά-Γρηγόρης είναι...» - Αποκλειστικό spoil από τον Γιώργο Σουξέ!

Ο Γιώργος Σουξές καταφέρνει και μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις καλλιτεχνικές επιλογές του, τόσο στο θέατρο όσο και τη μικρή οθόνη. Τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά του MEGA «Το ναυάγιο», υποδυόμενος τον παπα-Γρηγόρη, αλλά και στην παράσταση «Da» που διανύει τον δεύτερο χρόνο επιτυχίας της.

Η συνέντευξη του Γιώργου Σουξέ στο TiVi Σίριαλ

Ηταν μεγάλη η έκπληξή σας όταν σας προτάθηκε ο ρόλος του ιερωμένου; Συνήθως οι ήρωές σας έχουν μια αίσθηση του χιούμορ.

«Είναι όπως τα λέτε, αλλά σε αυτό το κείμενο δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα. Το ψάχνω από εδώ, το ψάχνω από εκεί, γιατί εγώ πιστεύω ότι το χιούμορ με το δράμα συνυπάρχουν στη ζωή. Ωστόσο στη φάση που βρίσκονται τα πράγματα στη σειρά, πιο δραματική η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει. Το μόνο αστείο είναι όταν βλέπω τη Γιώτα Φέστα και μου λέει ότι το παιδί μας ζει. Παίζει τόσο καλά που την πειράζω. Της λέω: “Δεν νομίζω να τα πιστεύεις όλα αυτά. Ψέματα είναι”. Πάντως η αλήθεια είναι ότι είμαι ακόμα ξαφνιασμένος. Τους είχα πει στην αρχή: “Γιατί δεν παίρνετε έναν ηθοποιό έτοιμο, με μούσι; Υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι”. Κι αιφνιδιάστηκα όταν μου είπαν ότι με ζήτησε ο σκηνοθέτης μας, ο Γιάννης Χαριτίδης».

Υστερα από τόσα χρόνια αξιόλογης καλλιτεχνικής πορείας δεν θα έπρεπε να σας ξαφνιάζει κάτι τέτοιο. Είστε από τους αγαπημένους ηθοποιούς του κοινού.

«Προσωπικά, στην πορεία μου ήθελα να πετύχω. Δεν είμαι σε ομάδες κι ευχόμουν να εκτιμήσουν τη δουλειά μου -αν αξίζει κάτι- και να με προτιμούν στις συνεργασίες μου με αυτό το κριτήριο. Ηθελα την καταξίωση μέσω του χώρου μας, να με αποδέχονται οι συνάδελφοι. Τώρα με ενδιαφέρει το πώς με βλέπει ο κόσμος. Αυτό είναι το επόμενο στάδιο, γιατί ούτως ή άλλως τον συνάδελφο που ξέρει τη δουλειά δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις. Το κοινό μού εκφράζει την αγάπη του με πολλούς τρόπους και συγκινούμαι».

Ο παπα-Γρηγόρης τον οποίο και υποδύεστε, είναι πολύ καλός άνθρωπος.

«Ο συγκεκριμένος ρόλος με προβλημάτισε. Ο ήρωας αυτός πιστεύει βαθιά στον Θεό και έκανα κουβέντες με τον εαυτό μου κι έλεγα: “Γιώργο, εσύ δεν είσαι τόσο πιστός όσο λέει το σενάριο”. Προσπαθούσα να τον πλησιάσω και σκεφτόμουν ότι ζει σε ένα χωριό και αυτό που κάνει είναι να υπηρετεί τον Θεό και να προσπαθεί τα λόγια του να τα κάνει πράξεις».

Ο παπα-Γρηγόρης είναι άνθρωπος του Θεού. Η γυναίκα του η Λαμπρινή, όμως, δεν δίστασε να καλύψει έναν φόνο, ακόμη και κάτω από τις συνθήκες που έγινε για να σώσει τον γιο της τον Πέτρο.

«Σαν μάνα λειτούργησε με το μητρικό ένστικτο. Τι να της καταλογίσεις! Ολο αυτό το διάστημα που έχει περάσει, και διαβάζοντας τα επεισόδια, συνειδητοποίησα ότι αυτοί οι άνθρωποι, παρόλο που είναι τόσο διαφορετικοί στην αντιμετώπιση των πραγμάτων, αγαπιούνται βαθιά. Διαφορετικά, με αυτό που τους συνέβη θα είχαν διαλυθεί».

Ο Πέτρος ακόμη και να παραδινόταν θα τον σκότωναν στη φυλακή λόγω της βεντέτας που έχει ανοίξει.

«Αυτό ήταν το πρόβλημα της Λαμπρινής. Ο παπα-Γρηγόρης εκεί έγινε τοπικιστής, όταν της είπε ότι ο Κρητικός δεν το σκάει. Τον πείραξε το ότι επέλεξε τη φυγή».

Ο παπα-Γρηγόρης είναι πεπεισμένος ότι ο γιος του έχει πνιγεί. Οχι όμως και η Λαμπρινή.

«Ναι, είναι σίγουρος γι’ αυτό. Κι επειδή είναι πολύ θρήσκος, αυτό που συνέβη στον γιο του το μετέφρασε ως τιμωρία από τον Θεό. Οσο για τον εαυτό του θεώρησε ότι δεν έδωσε τις σωστές αρχές στο παιδί του όπως θα έπρεπε. Είναι κι αυτός άνθρωπος και από το μυαλό του περνούν διάφορες σκέψεις».

Ο καπετάν Στελής του είπε να σταθεί μπροστάρης στον αγώνα κατά της ναυτιλιακής και το έκανε.

«Επειδή όπως σας είπα αυτοί οι δύο αγαπιούνται πολύ, η Λαμπρινή τον αφήνει να ενεργήσει όπως εκείνος θεωρεί ότι είναι το σωστό. Ο παπάς πίστεψε τον Στελή που του είπε ότι το ναυάγιο δεν οφείλεται σε ατύχημα. Πείστηκε πως από την εταιρεία δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και ότι στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη είναι δολοφονία».

Πότε θα υπάρξει ένα σημείο ζωής από τον Πέτρο;

Ο Γιώργος Σουξέ που πρωταγωνιστεί στο Ναυάγιο τη νέα σειρά του Mega

«Η Λαμπρινή είδαμε ότι πήγε μόνη της στην Αθήνα να τον ψάξει. Εφτασε πολύ κοντά του, σε απόσταση αναπνοής, αλλά δεν τον βρήκε. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση».

Πάντως οι αμαρτίες του Αντώνη συνεχίζουν να παιδεύουν τον Πέτρο. Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το τέλος του τηλεοπτικού σας γιου;

«Είναι κάτι που ακόμη δεν έχει γραφτεί, αλλά πιστεύω ότι θα πάει φυλακή ή σε μια δίκη που θα γίνει. Δεν υπήρχαν και μάρτυρες στο φονικό. Μόνο η ομολογία του, αν ομολογήσει».

Θα γίνει δίκη για το ναυάγιο;

«Θα γίνει αλλά μέχρι τότε έχουν να συμβούν πολλά, γιατί ο δικηγόρος του εφοπλιστή το παλεύει με κάθε τρόπο. Κάποιοι ήδη δεν άντεξαν την πίεση και κάποιοι άλλοι επίσης θα συμβιβαστούν. Η ζωή οδηγεί».

Σας φόρτισε συναισθηματικά το γεγονός ότι θα παίζατε σε μια σειρά που έχει αναφορά σε ένα αληθινό γεγονός;

«Το θυμάμαι όταν έγινε. Ημουν πιτσιρικάς. Το άκουσα από το ραδιόφωνο ότι πνίγονται οι άνθρωποι. Ηταν χειμώνας βαρύς. Οταν έμαθα ότι θα γίνει η σειρά ένιωσα μια συγκίνηση, γιατί είχα το γεγονός του ναυαγίου ως ανάμνηση στο μυαλό μου, αλλά μετά λες πως όλο αυτό είναι μια αφορμή για να γίνει μια σειρά και αυτό που κάνουμε είναι μυθοπλασία».

Παράλληλα στο θέατρο είστε για δεύτερη σεζόν στην παράσταση «Da» στο θέατρο Ιλίσια.

«Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά. Είμαστε μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Ταμίλα Κουλίεβα, τον Μιχάλη Οικονόμου, τη Νεκταρία Γιαννουδάκη, την Κωνσταντίνα Κλαψινού, τον Λάμπρο Κωνσταντέα και τον Βασίλη Παπαδημητρίου. Είναι μεγάλη η επιτυχία και είμαστε γεμάτοι κάθε μέρα. Για να δει κανείς την παράσταση πρέπει να κλείσει δύο εβδομάδες πριν εισιτήριο».

Τι κάνει το «Da» τόσο δημοφιλές;

«Πέρα από το ίδιο το έργο του Χιου Λέοναρντ, είναι μια παράσταση που μιλάει για τις σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους και αντίστροφα σε οποιαδήποτε ηλικία. Ιδίως όταν τους χάνουμε και κάνουμε μια αναδρομή να δούμε τι μας προσέφεραν κι εμείς είχαμε την άρνηση της εφηβείας. Ως θεατής αναγνωρίζεις ανάλογα χαρακτηριστικά και βιώματα από τη δική σου οικογένεια, όταν θέλεις να αγκαλιάσεις τον γονιό σου και την επόμενη στιγμή να του χρεώσεις όλα τα λάθη και τις αστοχίες. Η εναλλαγή συναισθημάτων περνάει σε βαθύτερα επίπεδα κι αυτό αγγίζει τον κόσμο».