Για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης ο πατέρας της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ, έλαβε το λόγο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων του ειδικού επιστήμονα της ΕΛΑΣ και του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη. Ο «Σάββας» υποστήριξε ενώπιον δικαστών και ενόρκων πως η Άννυ είχε χτυπήσει στο μπάνιο και πως από εκεί προέρχονται τα αίματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα.»Όταν το παιδί μπήκε στο μπάνιο έπεσε και ράγισε τη μύτη του και από εκεί είναι τα αίματα…» ανέφερε μόνο.

Εν συνεχεία η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση των ειδικών πραγματογνωμόνων-ψυχιάτρων οι οποίοι εξέτασαν τον κατηγορούμενο με παραγγελία της ανακρίτριας.

«Άνθρωπος χωρίς ίχνος μεταμέλειας»

Ως έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του αν και υποστηρίζει το αντίθετο περιέγραψε τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ο ειδικός πραγματογνώμονας, Ματθαίος Εξάρχου, ενώ πάγωσε το ακροατήριο όταν μετέφερε την εκδοχή του πατέρα για τα κίνητρα που τον οδήγησαν στον τεμαχισμό του σπλάχνου του.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως ο 28χρονος παρουσίαζε έντονη επιθετικότητα απέναντι στη σύντροφο του, ενώ, τόνισε πως ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι αγαπούσε και φρόντιζε την Άννυ. «Ο ίδιος λέει ότι το πρόσεχε το παιδί και το έβαζε σε άλλο χώρο ότι έκαναν ναρκωτικά, εξ´ επαγωγης προκύπτει ότι δεν ισχύει αυτό και πως καθόλου δεν φρόντιζε το παιδί…», ανάφερε ο μάρτυρας.

Ο πραγματογνώμονας σκιαγράφησε το προφίλ του κατηγορουμένου υποστηρίζοντας πως παρουσιάζει έλλειψη μεταμέλειας, ενώ, την ίδια στιγμή εκλογικεύει το γεγονός ότι έχει βλάψει άλλους. «Σε μένα παραδέχθηκε τον τεμαχισμό. Είπε ότι το έκανε, πως ακολουθησε τις συμβουλές του συγκατηγορουμένου του (σσ Νικολάι) προκειμένου να μη βρεθεί το πτώμα γιατί είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με την αστυνομία και δεύτερον γιατί φοβόταν τη γυναίκα του. Ο ίδιος μου είπε ότι μετάνιωσε για την πράξη του αλλά δεν είχε σοβαρότητα αυτό που μου είπε».

gfjhjhgpatratora

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ψυχιάτρος, ο πατέρας της Άννυ τα τρία τελευταία χρόνια ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών «αλλά ήταν μια ήπια τοξικομανία, έκανε καθημερινά με 5 γραμμαρια ηρωίνης». Ο κ. Έξαρχος ανέφερε ότι ο 28χρονος Στανισλάβ Μπακαρτζιεφ πρόσεχε την κόρη του και παρέθεσε ως παράδειγμα το γεγονός ότι – όπως του είπε ο  κατηγορούμενος – όταν έπαιρνε ηρωίνη μετέφερε το παιδί σε άλλο σε άλλο χώρο για να το προστατεύσει.

Πρόεδρος: Είναι αυτό στοιχείο ένδειξης αγάπης; Ενδειξη αγάπης θα ήταν να μην κάνει την ηρωίνη μέσα στο σπίτι….
Μάρτυρας: Με βάση το χαρακτήρα του ναι, είχε κάποιο βαθμό ενδιαφέροντος σύμφωνα πάντα με αυτά που είπε.
Πρόεδρος: Να επιμείνουε λίγο στο βίαιο χαρακτήρα του …Θα μπορούσε εν δυνάμει να βιαιοπραγήσει σε οποιοδήποτε;
Μάρτυρας: Αυτοί οι χαρακτήρες θα μπορούσαν…
Πρόεδρος: Θα μπορύσε για ασήμαντη αφορμή να φτάσει στο φόνο;
Μάρτυρας: Σπάνια αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στον φόνο. Όπως αναφέρεται μάλιστα στη διεθνή βιοβλιογραφία έχουν πολύ καλή λεκτική επικοινωνία. Μπορούν εύκολα να πείσουν κάποιον άλλο να κάνει άνομες πράξεις…
Πρόεδρος: Από ψυχιατρικής άποψης υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού από τη στιγμη που έμεινε με τον πατέρα του;
Μάρτυρας: Όχι δεν υπήρχε. Θα μπορούσε να προσέχει το παιδί του, έστω και για λίγο. Εδώ έχουμε τοξικομανείς που προσέχουν τα παιδιά τους. Αυτοί οι χαρακτήρες δεν νομίζω ότι μπορούν να επιτεθουν σε παιδιά και μάλιστα δικά τους. Θα μπορούσαν να επιτεθούν σε ένήλικες ….
Πρόεδρος: Στη συζύγο πως επιτέθηκε;
Μάρτυρας: Με τη σύζυγο θα μπορούσε να έχει άλλες διαφορες, σεξουαλικές, οικονομικές…
Πρόεδρος: Πως εξηγείται ο τεμαχισμός από ψυχιατρικής απόψεως, τον οποίο έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο κατηγορούμενος;
Μάρτυρας: Δεν υπάρχει βιβλιογραφία γι’ αυτό το πράγμα… στη κατάταξη των ψυχικών νόσων.
Πρόεδρος: Άρα δεν θεωρείται ότι υπάρχει ψυχική νόσος, όταν κάποιος πάει να τεμαχίσει το παιδί του…
Μάρτυρας: Όχι
Πρόεδρος: Μετα τον τεμαχισμό πήγε και πούλησε παιχνίδι του παιδιού του. Μπορείτε να σκιαγραφήσετε το προφίλ του κατηγορουμένου με βάση αυτό;
Μάρτυρας: Την έχω σκιαγραφήσει δεν αλλάζει η άποψή μου από αυτό το στοιχείο.
Εισαγγελέας: Πως σας είπε ότι το παιδί πέθανε;
Μάρτυρας: Μου είπε ότι ο Νικολάι του είπε ότι το παιδί δεν είχε σφυγμό.
Εισαγγελέας: Είπατε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει το προφίλ ανθρώπου που θα έκανε κακό στο παιδί του… Το προφίλ ανθρώπου όμως που θα τεμάχιζε…δεν είναι λίγο αντιφατικό όλο αυτό;
Μάρτυρας: Τι να πω; Ήθελε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στη παγκόσμια ψυχιατρική κατάσταση ψυχικών νόσων δεν υπάρχει κάτι που να λέει πως όποιος τεμαχίσει το παιδί του πάσχει από αυτό…Είναι κάτι άλλο. Έχει στο μυαλό του κάποιος ένα σχέδιο, θα κάνω αυτό για να μην πάθω εγω κάτι.

assets_large_t_420_54498765

www.athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Τέλος στο θρίλερ με τον μικρό Μπεν! Βρέθηκαν σημάδια αποσύνθεσης στο έδαφος!

Άσχημη εξέλιξη για την γυναίκα που εξαφανίστηκε στα Πετράλωνα! Δυστυχώς…

Φρικιαστικές λεπτομέρειες που «παγώνουν» το Πανελλήνιο: Τεμάχισαν την μικρή Άννυ ζωντανή με πριόνι! Τι βρέθηκε στο σπίτι;

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Η απιστία έφερε τον χωρισμό! Με ποια απάτησε ο Μανίκας την Γελεβεσάκη!

Πρώτη φορά: H Δήμητρα Λιάνη με γοητευτικό νεαρό συνοδό στο αεροδρόμιο -Ποιος είναι; (Photos)

Χάσαμε τα λόγια μας! Το παλάτι της Τάμτα και του Πάρη Κασιδόκωστα στο Καβούρι

loading...