Μια Κούρδισσα, η Σαϊμάα Κασίν Αμπντελραχμάν, κατέκτησε τον τίτλο της Μις Ιράκ, της ωραιότερης γυναίκας στη χώρα

Μια Κούρδισσα, η Σαϊμάα Κασίν Αμπντελραχμάν, κατέκτησε τον τίτλο της Μις Ιράκ, της ωραιότερης γυναίκας στη χώρα.

Σ’ ένα μεγάλο ξενοδοχείο στη Βαγδάτη, η Σαϊμάα αναδείχθηκε νικήτρια στον πρώτο διαγωνισμό ομορφιάς που πραγματοποιήθηκε στη χώρα από το 1972. Τα καλλιστεία, όπως ήταν φυσικό, μαγνήτισαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Δείτε ακόμη: Απίστευτη γκάφα στα «Μις Υφήλιος»: Ανακοίνωσαν λάθος νικήτρια και μετά το πήραν πίσω – Δείτε τι συνέβη μετά!

Για τη γαλλική εφημερίδα «Liberation», η 20χρονη γυναίκα από το Κιρκούκ, προπύργιο των Κούρδων, αναδείχθηκε η ωραιότερη Ιρακινή. «Είμαι πολύ ευτυχισμένη που βλέπω το Ιράκ να προχωράει μπροστά με τη βοήθεια του θεού. Αυτή η εκδήλωση ξανάδωσε χαμόγελο στους Ιρακινούς» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Σαϊμάα, την ώρα που πολλοί θαυμαστές της, την προσέγγιζαν για να βγάλουν μαζί της μία selfie

Αμέσως μετά τη νίκη της, η ίδια επισήμανε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τη δημοτικότητά της, για να προωθήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση, κυρίως σε πληθυσμούς που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν εξαιτίας του πολέμου.

Για τον Σινάν Καμέλ, καλλιτεχνικό διευθυντή του διαγωνισμού και μέλος της κριτικής επιτροπής, τα καλλιστεία ήταν καθαρά μία συμβολική πράξη. «Υπάρχουν άνδρες που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου για να προστατεύσουν τους Ιρακινούς πολίτες και να πατάξουν την τρομοκρατία, εμείς θέλουμε να τους αποδείξουμε ότι η ζωή συνεχίζεται, θέλουμε να αποδείξουμε στον κόσμο ότι το Ιράκ δεν πεθαίνει, ότι είναι ζωντανό» είπε.

Ο τελευταίος διαγωνισμός ομορφιάς που πραγματοποιήθηκε στο Ιράκ ήταν το 1972, όταν η χώρα είχε έσοδα από το πετρέλαιο. Στα φετινά καλλιστεία, τα πρώτα που πραγματοποιούνται στη χώρα εδώ και 43 χρόνια, συμμετείχαν συνολικά οκτώ διαγωνιζόμενες, οι οποίες ντύθηκαν με φορέματα και ψηλοτάκουνα.

Προς μεγάλη απογοήτευση, πάντως, του ανδρικού πληθυσμού, δεν υπήρξε εμφάνιση με μαγιό.

Δείτε ακόμη: Πασίγνωστη Ελληνίδα συγκλονίζει: «Από τις πολλές αμβλώσεις δεν μπόρεσα να κάνω παιδιά!» – Ποια είναι;

protothema

loading...