Διάσημοι Έλληνες και ξένοι που έδωσαν ή δίνουν μάχη με το AIDS [photos]

Διάσημοι Έλληνες και ξένοι που έδωσαν ή δίνουν μάχη με το AIDS [photos]
Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS έχει οριστεί 1η Δεκεμβρίου και εμείς σας παρουσιάζουμε διάσημα πρόσωπα που «χτυπήθηκαν» από την ασθένεια. Κάποιοι έφυγαν από τη ζωή, άλλοι επέζησαν. Ένα πράγμα είναι σίγουρο για το AIDS. Δεν κάνει διακρίσεις!

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS η 1η Δεκεμβρίου και θυμηθήκαμε διάσημα πρόσωπα που «χτυπήθηκαν» από την ασθένεια. Κάποιοι έφυγαν από τη ζωή, άλλοι επέζησαν. Ένα πράγμα είναι σίγουρο για το AIDS. Δεν κάνει διακρίσεις! Άσημοι και διάσημοι είναι το ίδιο εκτεθειμένοι, άντρες και γυναίκες, νέοι και μεγαλύτεροι, από διαφορετικές φυλές, θρησκείες και χρώμα.

Διάσημα πρόσωπα όπως ο ηθοποιός Ροκ Χάντσον, ο τραγουδιστής Φρέντι Μέρκιουρι, ο Έλληνας σχεδιαστής μόδας Μπίλι Μπο, ο Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ και τόσοι άλλοι είναι μέσα στη λίστα των γνωστών θυμάτων του AIDS - μαζί με τα τόσα άλλα ονόματα μη διάσημων θυμάτων που δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Ο καταδύτης Γκρέγκ Λουγκάνις, ο Μάτζικ Τζόνσον και πρόσφατα ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν παραδέχθηκαν δημοσίως ότι είναι φορείς του ιού HIV, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη...

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1988, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού για την επιδημία του AIDS που οφείλεται στη μετάδοση του ιού HIV.

Ιδού μερικά διάσημα πρόσωπα που πάλεψαν τον AIDS... κάποιοι δεν τα κατάφεραν!

%ce%b1%ce%b9

Ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος εξομολογήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια δημόσια ότι είναι εδώ και 11 χρόνια φορέας του ιού HIV.

%ce%b5%ce%b5

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαίρη Παπαγιαννίδου, οροθετική από το 1995, πέθανε στις 15 Απριλίου του 2012, σε ηλικία 47 ετών, από πνευμονική εμβολή και θρόμβωση του δεξιού ποδιού, συνδεδεμένα και τα δύο με το AIDS.

%ce%bb%ce%b5

Λευτέρης Βουρνάς - Τερμάτισε τη ζωή του την 1η Ιουλίου του 1987. Σύμφωνα με φίλους του, είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για AIDS, αλλά πριν πάρει την απάντηση των γιατρών, έκοψε τις φλέβες του και πήδηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στη Βούλα. Ήταν 45 χρονών.

%ce%b2%ce%b9

Μπίλι Μπο - Στις 13 Ιουνίου του 1987 ο σχεδιαστής μόδας άφησε την τελευταία του πνοή στα 33 του χρόνια.

%cf%83%cf%84

Ο ηθοποιός που έγινε κυρίως διάσημος μέσα από τον ρόλο του τρελού πιλότου στην ταινία "Τρελή και απίθανη πτήση". Ο Στίβεν Στάκερ πέθανε από AIDS σε ηλικία 38 ετών, στις 13 Απριλίου του 1986.

%ce%b2%ce%b1

Ο σουπερστάρ του NBA, Μάτζικ Τζόνσον ανακοίνωσε ότι είναι οροθετικός το 1991. Παίρνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων καθημερινά προκειμένου να μην νοσήσει.

222

Ο Ρικ Αβίλες έχει μείνει στη μνήμη μας από την ταινία «Αόρατος Εραστής», όπου ερμηνεύει το "τσιράκι" του δολοφόνου του Πάτρικ Σουέιζι.Κόλλησε τον ιό του AIDS, από μολυσμένη σύριγγα ηρωίνης και πέθανε στις 17 Μαρτίου του 1995, σε ηλικία 42 ετών, μόλις 5 χρόνια μετά την επιτυχία της ταινίας.

DUBLIN, IRELAND - FEBRUARY 25: Andy Bell of Erasure performs on stage at Vicar Street during "The Erasure Show" 2005 tour in Dublin, Ireland. (Photo by ShowBizIreland/Getty Images)

Ο frontman του συγκροτήματος των Erasure, Andy Bell, βρέθηκε οροθετικός το 1998. Σήμερα είναι 51 ετών και συνεχίζει τις live εμφανίσεις...

%ce%bb%ce%bf%ce%b8

Τον ονόμασαν «Μικελάντζελο των καταδύσεων» λόγω της πλαστικότητας των κινήσεών του! Πέντε φορές ολυμπιονίκης, gay icon της δεκαετίας του ΄80, φορέας του AIDS, ο 55χρονος Λουγκάνις θεωρείται μέχρι σήμερα ο καλύτερος καταδύτης όλων των εποχών.

%cf%83%ce%b9

Ο Τσάρλι Σιν παραδέχθηκε ότι είναι φορέας του ιού HIV... το παλεύει με αλκοόλ και γυναίκες!

%ce%bc%ce%b5

Φρέντι Μέρκουρι - Φορώντας ένα νυφικό υποδέχτηκε τον θάνατό του, στις 24 Νοεμβρίου του 1991, ο frontman του αξεπέραστου συγκροτήματος, Queen.

Πηγή:tff

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr

Συγκλονιστικό! 10 διάσημες Ελληνίδες και ξένες μιλούν ανοιχτά για τις αποβολές τους (Photos)

20 Έλληνες διάσημοι που «μοιράστηκαν» τον ίδιο σύντροφο [photos]

Τα χείλη των διάσημων σταρ: πριν και μετά το κολλαγόνο!

Τα καλύτερα μας σήμερα:φοτοΕισέβαλε στο πλατό και προκάλεσε πανικό! Έπεσε στα πατώματα η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου -«Πάγωσε» ο Σταματόπουλος (Βίντεο)

Δείτε πως είναι σήμερα η Μπούρνοβα από τους «Σταύλους της Εριέτας Ζαϊμη»


«Γι΄αυτό έχασες στο «X-Factor». Έκανες ένα λάθος…»: H παρατήρηση της Μενεγάκη στον Ίαν Στρατή (Βίντεο)