Συστατικά
Για την καραμέλα

150 γρ. ζάχαρη
40 γρ. νερό (ή άλλο υγρό πχ. χυμό πορτοκαλιού)

Για την κρέμα

250 γρ. γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή μια φρέσκια βανίλια
4 αυγά (περίπου αυτό είναι 200 γρ. αυγά)
100 γρ. ζάχαρη

Δείτε ακόμη: Φτιάξε μόνη σου τις πιο νόστιμες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι, τη ζάχαρη με το νερό.
Το μείγμα μας ξεκινάει να βράζει και η ζάχαρη σε πρώτη φάση λιώνει.
Περνώντας ο χρόνος το μείγμα ξεκινάει να αλλάζει χρώμα και να γίνεται πιο σκούρο. Αυτό το ελέγχουμε γέρνοντας λίγο τη τηγανάκι.
Θέλει προσοχή σε αυτό το σημείο να μην καεί η καραμέλα. Το χρώμα που θέλουμε να πάρει είναι ένα ανοιχτό καστανό. Αφαιρούμε από τη φωτιά αλλά δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο μιας και η καραμέλα συνεχίζει να ψήνεται καθώς το τηγάνι έχει ακόμα πολύ ψηλή θερμοκρασία.
Μοιράζουμε την καραμέλα μέσα στα αλουμινένια φορμάκια για σουφλέ μιας χρήσης μέχρι που να καλυφθεί ο πάτος τους.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα σύρμα. Ζεσταίνουμε το γάλα , την κρέμα, τη βανίλια, σε ένα κατσαρολάκι σε χαμήλη φωτιά. Αφαιρούμε και προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα (σιγά σιγά για να μη ψηθούν τα αυγά).
Γεμίζουμε με το μείγμα τα φορμάκια μέχρι πάνω.
Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί μια πετσέτα στον πάτο του. Τοποθετούμε τα φορμάκια πάνω της και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Με τη βοήθεια ενός δοχείου γεμίζουμε με βραστό νερό το ταψί μέχρι τη μέση του. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε έξω για 30 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
Για να σερβίρουμε όταν είναι έτοιμα τα αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και κάνουμε μια τρύπα στη βάση στο φορμάκι έτσι ώστε να ξεφορμαριστούν πιο εύκολα.

Δείτε ακόμη: Το γλυκό της Κυριακής: Tούρτα ψυγείου με μωσαϊκό και κρέμα σοκολάτα-βανίλια!

loading...