Δείτε πως θα βάψετε παστέλ πασχαλινά αυγά!
Γεμίζουμε το εορταστικό μας τραπέζι με τα ωραιότερα χρώματα.

Υλικά
Άσπρα αυγά
6 κουτ. της σούπας αλάτι
Άσπρο ξίδι
Χλιαρό νερό
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο,κίτρινο,μπλε)

Εκτέλεση
Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι και σε χαμηλή φωτιά.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το νερό βγάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε χλιαρό νερό και 2 κουτ. της σούπας, άσπρο ξίδι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά (ανάλογα πόσο ανοιχτόχρωμα τα θέλουμε) και με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε το αυγό και το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, ταμπονάρουμε ελαφρώς μέχρι να στεγνώσει, αφήνουμε στην άκρη και επαναλαμβάνουμε με το επόμενο αυγό.

Για ροζ αυγά θα βάλουμε 20 σταγόνες.

Για κίτρινο 30 σταγόνες.

Για μπλε 20 σταγόνες.

Για πράσινο 20 σταγόνες μπλε 10 σταγόνες κίτρινο.

Για λιλά 20 σταγόνες μπλε 5 κόκκινες.

Καλή επιτυχία! 


Δείτε ακόμη: Επιτέλους: Τα νέα προϊόντα της Lidl που θα φέρουν σεισμό στην ελληνική αγορά  Δείτε ακόμη: Κόβει ψωμί του τοστ σε τετραγωνάκια. Όταν δεις γιατί, θα τρέξεις να κάνεις το ίδιο!  Δείτε ακόμη: Πύργος: Μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη φραουλόπιτα που φτιάχτηκε ποτέ. Θα σας τρέξουν τα σάλια 

 

loading...