Πρέπει να το δοκιμάσεις: Μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα

Πρέπει να το δοκιμάσεις: Μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα

  • Μερίδες: για 10 μπάρες

  • Χρόνος προετοιμασίας: 25'

  • Χρόνος μαγειρέματος: 40'

  • Έτοιμο σε: 1:5 '


Οι μπάρες βρώμης είναι must! Τρώγονται ως υγιεινό πρωινό και snack, χορταίνουν αρκετά ώστε να μην υποκύπτουμε σε τσιμπολογήματα και είναι ένα πολύ καλό snack και για τα παιδιά.


bares-vromis



Υλικά



  • 4 ασπράδια αβγών (120γρ.)

  • 140γρ. ζάχαρη άχνη

  • 45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 130γρ. καρύδα ινδική

  • 100γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα

  • 120γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

  • 70γρ. βρώμη

  • 80γρ. μέλι

  • 90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα


Διαδικασία



Βήμα 1


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20x30εκ.



Βήμα 2


Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα διογκώνετε. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζετε από το μίξερ, προσθέτετε την άχνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της κουβερτούρας, και ανακατεύετε.



Βήμα 3


Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Στο μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.



Βήμα 4


Μόλις οι μπάρες ψηθούν τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Όταν κρυώσει και η κουβερτούρα κόβετε τις μπάρες σε ορθογώνιο σχήμα και τις διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον.


olivemagazine.gr