Πεντανόστιμο καλαµάρι µε πράσο και ντοµάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Πεντανόστιμο καλαµάρι µε πράσο και ντοµάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Μαγειρέψτε το καλαμάρι με λαχανικά και απολαύστε τη νηστεία!


Υλικά συνταγής(για 4 μερίδες):


4 καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες


4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες


2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες


1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες


1/3 φλ. ελαιόλαδο


1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί


αλάτι


φρεσκοτριμμένο πιπέρι


λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:


1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.


2. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.


3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.


Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά


Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά


www.argiro.gr