Υλικά:
150ml. Τοπ Κρέμα Βαλσάμικου Μουστάρδα
1κ.σ. μέλι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Χοντρό αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 μπούτια κοτόπουλο με το κόκκαλο
1kg. πατάτες baby κομμένες στη μέση
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
2κ.σ. ελαιόλαδο
3-4κλ. Δενδρολίβανο για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου, το μέλι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα μπούτια κοτόπουλου τα ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού η μαρινάδα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά με 1 ώρα.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Καίμε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τα κοτόπουλα μαζί με τη μαρινάδα και τους δίνουμε καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τα κλωνάρια δενδρολίβανου μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε τα μπούτια και τις πατάτες σε ένα ταψί του φούρνου το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα μπούτια έχουν μαγειρευτεί. Έπειτα ξεσκεπάζουμε μαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά και σερβίρουμε ζεστά από το φούρνο. Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί: 

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

H&M: Ποιο κόκκινο; Αυτό είναι το απόλυτο χρώμα στα ρούχα για τις γιορτές!

Δεν το έχουμε ξανα δεί! Η τάση στο χρώμα των μαλλιών που έχει ξετρελάνει όλες τις γυναίκες!

Χάσε κιλά τρώγοντας μους σοκολάτας! Δες πώς!

loading...