Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστοί λαχανοντολμάδες!

Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστοί λαχανοντολμάδες!
Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα μια ακόμα φανταστική συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στους Λαχανοντολμάδες! Δείτε πως θα τους φτιάξετε.

Υλικά για 8 άτομα:

Φτιάξε τα πιο ζουμερά και πεντανόστιμα μπέργκερ (video)

3 λάχανα
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
3 κρεμμύδια
5-6 κλαράκια άνιθος
1/2 φλ. ρύζι γλασέ
2 φλ. ελαιόλαδο
Χυμός απο δύο λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι

Για τη σως:

2 φλ. ζωμός από την κατσαρόλα
1 στραγγιστό γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι

Ροξάκια σιρόπι και σοκολάτα! Νοστιμότατο!


IMG-275bade77530a2f4186cbdff76f8fc16-V

Εκτέλεση:

Ζεματάμε τα λάχανα σε βραστό νερό και βγάζουμε σιγά σιγά τα φύλλα καθώς μαλακώνουν. Κόβουμε από τα φύλλα τα χοντρά κοτσάνια και στη συνέχεια το κάθε φύλλο σε κομμάτια μεγάλα όσο μια παλάμη. Συνήθως στα δύο.

Ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο, το μισό ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια. Απλώνουμε το κάθε φύλλο από το λάχανο στον πάγκο, βάζουμε μέσα 2 κουταλάκια του γλυκού γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει: Γεμιστό κέικ με σοκολάτα!

Απλώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας τα χοντρά ζεματισμένα φύλλα και αραδιάζουμε από πάνω τους ντολμάδες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα πιάτο και από πάνω βάζουμε ένα βάρος, συνήθως ένα κατσαρολάκι γεμάτο νερό.

Περιχύνουμε τους ντολμάδες με 3 ποτήρια νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λεμόνια και μπόλικο αλάτι. Βράζουμε τους λαχανοντολμάδες για 1 1/2 ώρα σε μέτρια φωτιά. Κρατάμε δύο φλυτζάνια από το βράσιμο του φαγητού.

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει: Γεμιστό κέικ με σοκολάτα!

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ζουμί και ανακατεύουμε με το σύρμα ζωηρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζέστη η σάλτσα προσθέτουμε το γιαούρτι και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε ξανά ζωηρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε με τους ντολμάδες σε μία πιατέλα.

Πηγή: faysbook.gr