Μια συνταγή «κόλαση»: H Τούρτα ferrero rocher που θα σας ξετρελάνει!

Μια συνταγή «κόλαση»: H Τούρτα ferrero rocher που θα σας ξετρελάνει!
Η απόλυτη τούρτα για τα Χριστούγεννα! Συνταγή για μια μοναδική τούρτα Ferrero Rocher, που θα σας κάνει τους πρωταγωνιστές σε κάθε γιορτινό τραπέζι αυτά τα Χριστούγεννα!

Για το παντεσπάνι θα χρειαστείτε διαβάστε παρακάτω...

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη πίτσα της στιγμής με εύκολη ζύμη!



5 ‏αυγά
6 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη
200 γρ. ‏φουντούκια αλεσμένα
2 κ.σ. ‏κακάο
2 κ.σ. ‏αλεύρι
2 κ.γ. ‏μπέκιν πάουντερ
Για την κρέμα θα χρειαστείτε

600 γρ. ‏κρύα κρέμα γάλακτος
600 γρ. ‏κουβερτούρα
4 κ.σ. ‏μερέντα
5 ‏γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
200 γρ. ‏φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση



Πώς να δώσεις γλυκιά γεύση στον καφέ σου χωρίς να προσθέσεις ζάχαρη! Κι όμως υπάρχει τρόπος!


Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέκιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύετε απαλά, με μία μαρίζ.

Βάζετε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνετε 30 λεπτά στους 175 βαθμούς. Χωρίζετε το παντεσπάνι σε δύο πάτους. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.

Βρέχετε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση σας αρέσει.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη μιας οικοδέσποινας! Μήπως τα κάνεις κι εσύ; Τι να προσέξεις στο εορταστικό τραπέζι!


Βάζετε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτετε την τούρτα, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.