Υλικά συνταγής
1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα
Για τη γέµιση: 500 γραμμ. βατόμουρα, φράουλες κ.λπ.
300 γραμμ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
25 γραμμ. άχνη ζάχαρη
150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
σπόρους από 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας
ξύσμα από 1 λάιμ
λίγη ζεστή μαρμελάδα αραιωμένη με νερό για επάλειψη

Εκτέλεση
Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με τηβασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.

  • Για τη γέµιση: Βάζουµε σε µπολ το τυρί, την κρέµα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσµα και τα χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψουν για λίγα λεπτά. Όταν γίνουν σαν σαντιγί είναι έτοιµα. Απλώνουµε την κρέµα στην ψηµένη τάρτα. Στρώνουµε τα φρούτα.
  • Λιώνουµε 2-3 κ.σ µαρµελάδα µε 2 κ.σ  νερό σε κατσαρόλα να ζεσταθούν.
  • Σουρώνουµε το µείγµα και αλείφουµε τα φρούτα να γυαλίσουν.

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ: Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε και κοµπόστα φρούτων, αλλά πολύ καλά στραγγισµένη.

Καλή επιτυχία!

Πηγή:argiro.gr

Δείτε ακόμη: Γλυκό κλαμπ σάντουιτς με μαρμελάδα και σοκολάτα! 

Δείτε ακόμη:Πανεύκολα νηστίσιμα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς! 

Δείτε ακόμη: Μπισκο…λάτα! Ακαταμάχητος συνδυασμός μπισκότου και σοκολάτας! 

loading...