Η Χρυσάνθη παλεύει με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Μέρα με την ημέρα μέσα στο μυαλό της και στη σκέψη της ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και αυτό που φοβόταν φαίνεται ότι είναι όλο και περισσότερο κοντά στην πραγματικότητα. Μέχρι που πια σιγουρεύεται και ομολογεί ότι τα παιδιά είναι δικά της, από το βιασμό που υπέστη από τον Διαμαντή σε μικρή ηλικία.

Δείτε ακόμη: Πότε θα δούμε το νέο ζευγάρι της «Μουρμούρας»;

Το δέσιμο όμως της Χρυσάνθης με τον Πάτροκλο και τον Νεκτάριο έχουν αρχίσει να το υποψιάζονται και άλλοι. Ειδικά η Δάφνη με τον Μηνά, οι οποίοι είχαν επαφή με τη Χέλγκα.
Ο Μηνάς παίρνει πρωτοβουλία και πάει στον Διαμαντή να τον ψαρέψει: «Πώς τη λέγανε την πρώτη σου γυναίκα, Χέλγκα;», τον ρωτάει και συνεχίζει: «Και δεν μου λες, μ’ αυτή τη Χέλγκα έκανες τον Νεκτάριο και τον Πάτροκλο; Είσαι σίγουρος ότι αυτή είναι η μάνα ε;», Μόλις όμως ο Διαμαντής τον αγριοκοιτάζει, ο Μηνάς προσπαθεί να τα μπαλώσει: «Οχι, γιατί λένε πως οι γυναίκες είναι σίγουρες ποιανού είναι το παιδί!».
Ο Μηνάς στη συνέχεια εξομολογείται τις σκέψεις του στον Σήφη, ο οποίος τηλεφωνεί αμέσως στη Δάφνη: «Πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό. Από πού έμαθες εσύ ότι η Χρυσάνθη Νομικού μπορεί να είναι μάνα του Νεκτάριου και του Πάτροκλου;». Η Δάφνη, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον βγάζει τρελό, αλλά ο Σήφης δεν την πιστεύει και επικοινωνεί κατευθείαν με τον Διαμαντή: «Λοιπόν, γρήγορα θέλω μια απάντηση μ’ ένα ναι ή μ’ ένα όχι. Είχες νταραβέρια με τη Χρυσάνθη Νομικού πριν τον πατέρα μου; Τα παιδιά σου τα έχεις κάνει μαζί της;», του λέει και ο Διαμαντής τρελαίνεται: «Τι έκανε λέει; Τι ήταν αυτό που ρώτησες τώρα;», του απαντάει, αλλά ο Σήφης αγριεύει: «Αυτό που άκουσες! Τα παιδιά σου τα έχεις κάνει μαζί της;».
Ο Διαμαντής αρχίζει να υποψιάζεται και ζητάει να του φέρουν την Αννα, τη φίλη της Χέλγκας. Οταν η γυναίκα έρχεται σε επαφή με τον Διαμαντή, αυτός μαθαίνει ότι αρχικά η Χέλγκα ζει και στη συνέχεια το τεράστιο αυτό μυστικό, ότι δηλαδή η Χρυσάνθη είναι η μάνα των παιδιών του. Από την άλλη, η Χρυσάνθη που περνάει ένα Γολγοθά, καθώς θέλει να είναι αυτή που θα πει στα παιδιά της την αλήθεια, κάποια στιγμή συναντιέται με τον Διαμαντή και σε μια συζήτηση-φωτιά του λέει όλη την αλήθεια: «Τα παιδιά είναι δικά μου, τα γέννησα κρυφά και τα άφησα στη Χέλγκα, χωρίς να ξέρει ότι ήταν από σένα. Τι να της πω; Οτι με με βίασες;». Μόνο που αυτά τα λόγια της Χρυσάνθης δεν τα άκουσε μόνο ο Διαμαντής….

Δείτε ακόμη: «Οι συμμαθητές»: Αυτό είναι το τέλος της σειράς – Αποκλειστικό!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Ολες οι επαφές της Χρυσάνθης με τον Διαμαντή άρχισαν και συνεχίστηκαν για ένα και μοναδικό λόγο. Το θησαυρό που ήταν κρυμμένος στο κτήμα Δημοσθένους, γι’ αυτό εξάλλου το λόγο η Χρυσάνθη επέστρεψε και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποίησε τον Νικηφόρο. Ολες τους όμως οι προσπάθειες δεν έφεραν καρπούς και το μεγάλο ζήτημα είναι το τι έχει γίνει τελικά με το θησαυρό. Πού βρίσκεται και ποιος τον έχει, καθώς δεν βρέθηκε ποτέ.
Η Χρυσάνθη είναι σίγουρη ότι το θησαυρό τον έχει πάρει ο Διαμαντής και ήδη του έχει κάνει μια νέα κρούση αλλά αρνείται τα πάντα, όμως η Χρυσάνθη είναι σχεδόν σίγουρη ότι πίσω από την εξαφάνιση του θησαυρού κρύβεται ο Διαμαντής. Μετά λοιπόν από τις αποκαλύψεις για το κτήμα και το θησαυρό, η Χρυσάνθη ζητάει να συναντηθεί με όλους του Ματθαίους για να μιλήσουν και να τους κάνει κάποιες αποκαλύψεις για το τι έχει γίνει ο θησαυρός. Ετσι κάποια στιγμή συναντιούνται στην Κύπρο και συγκεκριμένα ο Ματθαίος και ο Αχιλλέας της κάνουν το τραπέζι. Εκεί ο Ματθαίος της λέει: «Μου είπε ο Αχιλλέας ότι παραδέχτηκες πως κάποιες λίρες ήταν κρυμμένες στο κτήμα». Η Χρυσάνθη το παραδέχεται και συμπληρώνει: «Ναι. Η περιουσία αυτή μου ανήκει, ήταν χρήματα της οικογένειας του άντρα μου». Στη συνέχεια τους λέει ότι ήθελε να αγοράσει το κτήμα και ότι την πρόλαβε ο Αχιλλέας και συμπληρώνει: «Παραδέχομαι ότι ο Νικηφόρος ήταν συνεργάτης μου. Και βέβαια η πραγματική συνεταίρος σας είμαι εγώ. Οι μετοχές είναι στα χέρια μου». Μετά από λίγο η Χρυσάνθη τού εξηγεί ότι λίρες δεν υπάρχουν πλέον. Ο Ματθαίος τη ρωτάει αν είναι σίγουρη γι’ αυτό και τι εννοεί και η Χρυσάνθη του απαντά: «Το έψαξα Ματθαίο. Τα χρήματα έχουν κάνει φτερά» και συνεχίζει: «Νομίζω ότι ξέρω ποιος τα πήρε. Ο Διαμαντής Νικολάου».
Ο Ματθαίος σχολιάζει πολύ δηκτικά: «Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω θα βρεις τον Διαμαντή Νικολάου». Ολοι θέλουν να μάθουν με τι στοιχεία η Χρυσάνθη κατηγορεί τον Διαμαντή και φυσικά, αν τυχόν έχει το θησαυρό ο Διαμαντής, τώρα πού βρίσκεται και πώς μπορεί η Χρυσάνθη να τον πάρει πίσω.

Δείτε ακόμη: «Το δαχτυλίδι της φωτιάς»: Στο κρεβάτι πεθερά και γαμπρός – ΣΟΚ για την Μαρίνα!
Οπως του εξηγεί η Χρυσάνθη: «Το ημερολόγιο του γέρο-Δημοσθένους γράφει για την οργάνωση τότε, στον αγώνα του ’55. Εκεί αναφέρει ότι μαζί με τον πατέρα του Αλέξανδρου και τον επιστάτη, είχε κι έναν έμπιστο φίλο με τα αρχικά Δέλτα Νι… κι ότι μαζί έθαψαν τις λίρες στο κτήμα». Η Χρυσάνθη τους εκφράζει την πεποίθησή της ότι σίγουρα είναι δουλειά του Διαμαντή και τους εξηγεί: «Συγγνώμη, πού τα βρήκε τόσα λεφτά ξαφνικά ο Διαμαντής τότε κι άρχισε τις μπίζνες στην Κρήτη; Και μαζί μ’ αυτόν ο πατέρας του Μάνθου, ο επιστάτης, βρέθηκε με πολλά χρήματα κι όταν τα ’φαγε όλα στο καζίνο και πέθανε από το ποτό, ο Διαμαντής στάθηκε στην οικογένεια του».
Ολη η οικογένεια μένει άναυδη από τις αποκαλύψεις, σειρά έχει τώρα να μάθουν τι έχουν γίνει οι χιλιάδες λίρες, αν υπάρχουν και αν πράγματι είναι ο Διαμαντής αυτός που τις καρπώθηκε ή κρύβεται κάτι άλλο…

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε ΕΔΩ.

loading...