DIY: 4 μάσκες μαλλιών για θρέψη και τόνωση!

θα τις λατρέψεις εσύ και τα μαλλιά σου!

DIY: 4 μάσκες μαλλιών για θρέψη και τόνωση!

Φτιάξε μόνη σου την μάσκα μαλλιών που σου ταιριάζει για να τους προσφέρεις θρέψη και τόνωση! Σου δίνουμε 4 μάσκες για να διαλέξεις αυτήν που σου πάει περισσότερο!

Με μερικά απλά υλικά όπως λάδι, μέλι, λεμόνι, μπίρα μπορείτε να φτιάξετε μάσκες για τα μαλλιά σας καταπολεμώντας τη λιπαρότητα, την αραίωση, το φριζάρισμα και πολλά άλλα σε λίγα μόλις λεπτά.

Ξηρά μαλλιά

Ανακατέψτε 4 κουταλιές του γλυκού μέλι με 6 κουταλιές του γλυκού λάδι και εφαρμόστε το στα μαλλιά. Τυλίξτε τα μαλλιά σας μέσα σε ζελατίνα και αφήστε το μείγμα να δράσει για 15-30 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και συνεχίστε το λούσιμο σας.

Εύθραυστα μαλλιά

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και μισό φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. Αναμείξτε τα καλά και εφαρμόστε το στα μαλλιά σας. Αφήστε το για περίπου μια ώρα και ξεβγάλτε το, λούζοντας τα με το σαμπουάν σας.

Φριζαρισμένα μαλλιά

Πολτοποιήστε μισή μπανάνα και ανακατέψτε τη με 2 κουταλιές του γλυκού μέλι και 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας, κάντε καλό μασάζ και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Ξεβγάλτε το και απολαύστε ένα λείο αποτέλεσμα.

Λιπαρά μαλλιά

Βάλτε σε ένα μπλέντερ 1/8 του φλιτζανιού γάλα, 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο και ¼ του φλιτζανιού βρόμη. Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και εφαρμόστε το στα μαλλιά σας για 15 λεπτά πριν το ξεβγάλετε. Για πιο καλά αποτελέσματα κάνε την μάσκα μια φορά την εβδομάδα.

Αδύναμα μαλλιά

Ομογενοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτάλια του γλυκού μέλι και ένα αυγό. Εφαρμόστε το μαλλιά σας και αφήστε το για μισή ώρα. Ξεβγάλτε και λούστε τα μαλλιά με χλιαρό νερό.

Mακριά μαλλιά

Ανακατέψτε ένα αυγό, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, ½ του ποτηριού μπίρα και μισή μπανάνα και αφήστε το μείγμα στα μαλλιά για 1-2 ώρες ή για καλύτερο αποτέλεσμα ακόμα και όλη τη νύχτα. Ξεβγάλτε και χρησιμοποιήστε το πριν από κάθε λούσιμο.

Αραιά μαλλιά

Ομογενοποιήστε 4 κουταλιές του γλυκού λάδι καρύδας και 2 κουταλιές της σούπας χυμό lime. Eφαρμόστε το και κάντε μασάζ στη ρίζα των μαλλιών για τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Αφήστε το για μία ώρα και επαναλάβετε τη διαδικασία πριν από κάθε λούσιμο για πιο δραστικά αποτελέσματα.

Μαλλιά σαν μετάξι; Αυτή είναι η σπιτική μάσκα με καρύδα που θα αγαπήσεις!

Η συγκεκριμένη μάσκα μαλλιών θα γίνει η αγαπημένη σας!

Tο καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά- ενώ τα μαλλιά μας χρειάζονται ενυδάτωση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Περιέχει αβοκάντο, λάδι και γάλα καρύδας! Οι αναλογίες είναι αναγκαίο να είναι 1:1, ενώ η ποσότητα εξαρτάται από την ποσότητα και το μήκος των μαλλιών σας!

Αυτή είναι η συνιστώμενη δόση:

1 αβοκάντο
1 κούπα γάλα καρύδας
2 κ.σ λάδι καρύδας
Ο χρόνος αναμονής είναι 20 λεπτά! Ενώ τα μαλλιά θα είναι απαλά σαν μετάξι!

Voila!