Οι δερματολόγοι ζητούν προσοχή - Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σφουγγαράκια του make up;

Σίγουρα δεν το γνώριζες και κάνεις να τα πλύνεις... μήνες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Οι δερματολόγοι ζητούν προσοχή - Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σφουγγαράκια του make up;

Εσύ το πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σφουγγαράκια του make up το γνωρίζεις; Οι δερματολόγοι μίλησαν, έδωσαν συμβουλές και ζήτησαν την προσοχή μας. Καθημερινά χρησιμοποιούμε διάφορα πινέλα στο πρόσωπο μας και τα βάζουμε σε μέρη που δεν γίνεται επίσης να σκονιστούν.

Σίγουρα εσύ τα πλένεις το πολύ μια φορά το μήνα, ωστόσο αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που πρέπει να φτιάξεις και εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω. Για να αποφύγεις τα βακτήρια στο πρόσωπο σου, τα σπυράκια και ότι άλλο μπορεί να προκληθεί πρέπει να τα πλένεις πιο συχνά.

Οι περισσότεροι δερματολόγοι θα σου πουν να πλένεις τα πινέλα σου και τα σφουγγαράκια μια φορά την εβδομάδα - τουλάχιστον - για να αποτρέψεις τα μικρόβια. Τα προϊόντα αυτά τα χρησιμοποιείς στο πρόσωπο σου, το πιο καθαρότερο σημείο και πρέπει να το προσέχεις. Όσον αφορά τα πινέλα που χρησιμοποιείς γύρω από τα μάτια πρέπει να τα πλένεις τουλάχιστον δυο φορές το μήνα.

Οι συχνές καθαρισμοί δεν βοηθούν μόνο να διατηρήσουν την επιδερμίδα καθαρότερη. Σύμφωνα με την make up artist Ashleigh Ciucci, καθαρίζοντας τις βούρτσες μακιγιάζ τακτικά μπορεί να παρατείνει τη ζωή τα προϊόντα και να έχουν καλύτερη εφαρμογή στο μακιγιάζ.

Προσοχή πρέπει να δώσεις και σε αυτά τα 4+1 λάθη που κάνουμε όλες στο μακιγιάζ μας.

Πως να τα καθαρίσετε;

Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά προϊόντα που καθαρίζουν τέλεια τα πινέλα και εξουδετερώνουν τα βακτήρια αλλά αν ξέμεινες, ή δεν θέλεις να αγοράσεις κάποιος προϊόν, υπάρχουν τρόποι να καθαρίσεις τα πινέλα σου αποτελεσματικά με υλικά από την κουζίνα ή το μπάνιο.

Στο νιπτήρα, κάτω από τρεχούμενο νερό, βρέξτε το σαπούνι και το πινέλο σας (προσοχή, μόνο τις τρίχες του πινέλου), ακουμπήστε το πάνω στο σαπούνι και καθαρίστε το κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Κάντε μασάζ με τα δάχτυλά σας στις τρίχες, ξεβγάλετε καλά, στεγνώστε ταμποναριστά πάνω σε χαρτί κουζίνας και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς, τοποθετώντας το οριζόντια πάνω σε μια πετσέτα.

Πάρτε ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα, βρέξτε το ελαφρά και βάλτε πανω ελάχιστο σαπούνι για τα πιάτα. Βρέξτε το πινέλο σας και καθαρίστε το πάνω στο σφουγγαράκι, με το σαπούνι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάλετε καλά και στεγνώστε όπως είπαμε πιο πάνω.

Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπωλάκι, βουτήξτε το πινέλο σας (αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός για να καθαρίσετε τα μικρά πινέλα, με τα οποία απλώνετε το eyeliner και το κραγιόν), και δουλέψτε το με κυκλικές κινήσεις πάνω σε ένα σφουγγαράκι κουζίνας. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Αν θέλετε ένα και μοναδικό προϊόν καθαρισμού, αναμείξτε ίση ποσότητα σαμπουάν με ελαιόλαδο, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και έχετε έτοιμο το καθαριστικό πινέλων σας! Απλά βουτάτε μέσα το νωπό πινέλο (μόνο τις τρίχες), το δουλεύετε πάνω σε ένα σφουγγαράκι μέχρι να απομακρυνθεί το μακιγιάζ, ξεβγάζετε με χλιαρό νερό και αφήνετε να στεγνώσει φυσικά.