Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα για να εξαφανίσεις την μυρωδιά από τα παπούτσια σου

Αποτέλεσμα που συναρπάζει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα για να εξαφανίσεις την μυρωδιά από τα παπούτσια σου

Μυρίζουν τα παπούτσια σου μιας και η δουλειά σου είναι πολλές ώρες όρθια ή γιατί έχεις πρόβλημα στα πόδια; Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα και πρόκειται να εξαφανίσεις κάθε άσχημη οσμή από τα παπούτσια, είτε είναι αθλητικά είτε όχι.

Η εμπειρογνώμονας καθαρισμού και συγγραφέας Μπέκι Ραπιντσούκ, γνωστή και ως «Clean Mama», αποκάλυψε στην Huffington Post λίστα από τις πολλές χρήσεις της μαγειρική σόδας που θα σας συναρπάσουν. Μια από αυτές λοιπόν είναι για τις μυρωδιές στα παπούτσια.

Η Ραπιντσούκ δήλωσε ότι της αρέσει να χρησιμοποιεί μαγειρική σόδα για να φρεσκάρει τα δύσοσμα παπούτσια. Και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνει κανείς αυτό. Μπορείς να πασπαλίσεις με μαγειρική σόδα κατευθείαν τα παπούτσια, να τα αφήσεις για μία μέρα και στην συνέχεια να την απομακρύνεις. Μπορείς επίσης, να φτιάξεις μικρά σακουλάκια αποτελούμενα είτε από κάλτσες, ή κομμάτια υφάσματος δεμένα με κορδέλα και γεμισμένα με μαγειρική σόδα και να τα βάζεις μέσα στα παπούτσια όταν δεν τα φοράς. Αν πάλι πρόκειται για σανδάλια, μπορείς να τα σφραγίσεις σε μια σακούλα που θα περιέχει μαγειρική σόδα.

Την τελευταία αυτή τεχνική, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και για ρούχα. «Αν έχετε ρούχα που είναι δύσοσμα, αλλά δεν έχετε χρόνο για να τα πλύνετε, μπορείτε να βάλετε λίγη σόδα μαγειρικής σε μια σακούλα και να κλείσετε εκεί μέσα για να απορροφήσει τις οσμές» εξήγησε η συγγραφέας.

Θέλεις να κάνεις και τα μαξιλάρια σου σαν καινούρια; Τότε αυτό το κόλπο θα σε βοηθήσει να το καταφέρεις. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα κατά το πλύσιμο τους και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει. Πες «αντίο» στον ιδρώτα που έχει μαζευτεί.

Εξαφάνισε την μυρωδιά της τσίκνας από τα ρούχα σου με μαγειρική σόδα - 2 κουταλιές αρκούν

Καταρχάς να πάρουμε σαν δεδομένο ότι κάποια στιγμή τα ρούχα που θα φορέσεις το βράδυ για να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα ή στο φιλικό σπίτι που θα κάνετε μπάρμπεκιου, θα αναγκαστείς να τα πλύνεις. Δεν γίνεται –και φανταζόμαστε πως δεν θες κιόλας- να το αποφύγεις. Υπάρχουν όμως μερικά tricks που θα τα κάνουν να αποβάλουν την εκνευριστική μυρωδιά «τσίκνας» πριν τα βάλεις στο πλυντήριο, όπως αυτό με τις δυο κουταλιές μαγειρικής σόδας που θα σου παρουσιάσουμε αμέσως.

Αν επιλέξεις το βράδυ να φορέσεις ένα denim κομμάτι τότε αυτό μπορείς να το βάλεις μετά σε μία πλαστική σακούλα και να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ. Την άλλη μέρα που θα το βγάλεις από το πολικό ψύχος θα δεις πως δεν θα μυρίζει καθόλου. Αν τώρα μιλάμε για βαμβακερά ή μάλλινα ρούχα μπορείς να τα ψεκάσεις με μερικές σταγόνες βότκας και να τα αφήσεις να στεγνώσουν στον φυσικό αέρα.

Το αλκοόλ θα σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν τις μυρωδιές και τα ρούχα σου θα ξεμυρίσουν πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι. Τέλος αν νιώθεις πως η δυσοσμία αυτών που φοράς είναι τόσο έντονη που δεν θα φύγει ούτε με το πλύσιμο στο πλυντήριο κάνε το εξής: βάλ’ τα σε μία πλαστική σακούλα μαζί με 2 κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα και 1/2 καπάκι μαλακτικό ρούχων. Ανακίνησε καλά τη σακούλα και άφησε τα ρούχα να μουλιάσουν για λίγη ώρα πριν τα πλύνεις κανονικά

.Καλά να περάσεις το βράδυ και μην ανησυχείς για τις δυσάρεστες οσμές, για όλα υπάρχει λύση! Και που είσαι... Σου βρήκαμε ταβέρνες στην Αθήνα για να το διασκεδάσεις με την ψυχή σου και αν φας μέχρι σκασμού! Μπες να δεις τώρα, είναι και οικονομικές