Κυτταρίτιδα: Οι 3 super ασκήσεις που την καταπολεμούν!

Κάντες τώρα και δες αποτέλεσμα!

Κυτταρίτιδα: Οι 3 super ασκήσεις που την καταπολεμούν!

Ναι, ξέρουμε. Έφαγες πολύ αυτές τις ημέρες και σιγά σιγά θέλεις να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα. Βασικός σου fitness στόχος; Να νικήσεις την κυτταρίτιδα!

Η διατροφή, το νερό με τα μπουκάλια, ο περιορισμός στο αλκοόλ βοηθούν κακά τα ψέματα, αλλά πάνω απ' όλα συνδυασμός άσκησης και προσεκτικής διατροφής θα σε βοηθήσει να λειάνεις την όψη φλοιού πορτοκαλιού, όσο γίνεται. Σ' όλο αυτό τον συσχετισμό δυνάμεων, κινητήριος ήταν είναι και θα είναι η σωματική άσκηση. Η κίνηση αποτελεί ζωτικό σύμμαχό σου στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας.

Μπορείς να περπατάς, να τρέχεις, αλλά και να γυμναστείς ακόμα πιο στοχευμένα εκτελώντας τις παρακάτω ασκήσεις:

1η άσκηση
Στάσου όρθια, με τα πόδια ελαφριά λυγισμένα στο άνοιγμα των ώμων. Τα χέρια σου να στηρίζονται στη μέση σου. Κάνε βαθύ ημικάθισμα (που το λέμε και squat) προσέχοντας τα γόνατά σου να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών σου. Μείνε όσο πιο χαμηλά μπορείς για όσο περισσότερο αντέχεις, σφίγγοντας παράλληλα τους μηρούς και τους γλουτούς σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση, πάρε βαθιά ανάσα και επανάλαβε. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων και προχώρα στην επόμενη.

2η άσκηση
Ανέβα σε ένα step (αν δεν έχεις, υπάρχει και η κλασική σκάλα) και σήκωσε το δεξί σου πόδι στο πλάι, όσο πιο ψηλά μπορείς. Πρόσεχε μην κάνεις υπερέκταση στη μέση σου. Μείνε για μερικά δευτερόλεπτα εκεί ψηλά σφίγγοντας καλά τα πόδια σου, τα οπίσθια και την κοιλιά. Αλλάζεις πόδι και ολοκληρώνεις με 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

3η άσκηση
Αφού ξαπλώσεις ανάσκελα με τα πόδια σου να ακουμπούν στο πάτωμα, άνοιξε τα πόδια σου στο πλάτος των γοφών, έχοντας τα γόνατά σου λυγισμένα. Σήκωσε τη μέση σου από το πάτωμα και κάνε γέφυρα σφίγγοντας τους γλουτούς σου με όλη σου τη δύναμη. Μείνε ψηλά για περίπου 30''. Κατέβα στην αρχική σου θέση με προσοχή και επανάλαβε. Με 3 σετ των 15 επαναλήψεων θα είσαι σούπερ.

SOS ασκήσεις για γλουτούς και πόδια χωρίς κυτταρίτιδα!

Έχεις ξεκινήσει τα μπάνια σου και έχεις μαυρίσει έστω και λίγο, αλλά σε απασχολεί η κυτταρίτιδα;

Μια είναι η βασική λύση που κάνει θαύματα...

Σκέψου τη γυμναστική σαν την ενυδατική σου, που δεν ξεχνάς να τη βάλεις κάθε πρωί για να έχεις ένα λαμπερό πρόσωπο. Τότε γιατί να ξεχνάς την άσκηση που θα σου δώσει ωραία όψη στο δέρμα σου;

Εννοείται πως δεν είπαμε να περνάς τα απογεύματά σου μέσα στον καύσωνα πάνω σε κάποιο στρώμα γυμναστικής, αλλά μπορείς έστω και δύο φορές την εβδομάδα, να κρατάς το κορμί σου σε φόρμα και να διορθώνεις τις ατέλειες.

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ιδανικό και θα σου χαρίσει σμιλεμένους γλουτούς χωρίς κυτταρίτιδα και καλλίγραμμα πόδια που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου.