Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 5 ΤΡΟΠΟΙ για να κοιμάσαι πιο εύκολα!

Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 5 ΤΡΟΠΟΙ για να κοιμάσαι πιο εύκολα!
Aν δεν ανήκεις στην εκνευριστικά αξιοζήλευτη κατηγορία εκείνων που τους παίρνει ο ύπνος με το που πέσουν στον κρεβάτι, τον καναπέ ή την ξαπλώστρα, οι παρακάτω τρόποι μπορεί να σε κάνουν να δεις διαφορά χωρίς να καταφύγεις στα χάπια.

Σωστές σκέψεις. Μη σκέφτεσαι ποτέ (μα ποτέ) ότι πρέπει να κοιμηθείς. Η σκέψη θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Αντί γι” αυτό, σκέψου μια θάλασσα που κυματίζει, το επόμενο ταξίδι στο εξωτερικό, το επόμενο επεισόδιο του Game of Thrones ή τέλος πάντων κάτι που θα σου φτιάξει το κέφι. Επίσης κάποιοι μετράνε προβατάκια. Αν έχεις κουράγιο, ξεκίνα.

Μουσική. Ένα απαλό τραγούδι είναι ως γνωστόν το καλύτερο εργαλείο για τον ύπνο – εξ ου και ο όρος «νανούρισμα». Ακούγοντας τους στίχους, τη φωνή και τη μελωδία, αποφορτίζεις τον εγκέφαλό σου από κάθε σκέψη που σε βασανίζει και χαλαρώνεις. Φρόντισε μόνο να επιλέξεις τα σωστά κομμάτια, γιατί αν μπουν τίποτα Metallica στην playlist θα ξυπνήσεις μες τη μαύρη νύχτα ιδρωμένος και ανήσυχος.

Γάλα. Ένα ζεστό γάλα, τους χειμερινούς τουλάχιστον μήνες που αντέχουμε να πίνουμε ζεστά, βοηθάει τον οργανισμό μας να ηρεμήσει και φέρνει ισορροπία στο στομάχι μας. Μια γλυκιά ζάλη που οδηγεί σε νύστα φέρνει επίσης το κρασί – αλλά αν σου γίνει συνήθεια να πίνεις κρασί κάθε βράδυ, θα λύσεις το πρόβλημα του ύπνου και θα δημιουργήσεις άλλα…

Ντους. Το ντους με χλιαρό νερό και σε βραδινή ώρα λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι, ηρεμεί τα νεύρα, παίρνει από πάνω σου όλο τον ιδρώτα της ημέρας και σε κάνει να νιώθεις ελαφρύτερη και πολεμάει την υπερένταση.

Σεξ. Ένα από τα πολλά καλά που προσφέρει στον οργανισμό σου είναι και αυτή η γλυκιά εξάντληση που αισθάνεσαι αμέσως μετά την πράξη. Το χαζό κλισέ σε θέλει να κάνεις τσιγάρο για να συνδυάσεις τις απολαύσεις (κάτι που μακροπρόθεσμα μειώνει την απόδοσή σου), όμως όταν η καρδιά επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, μπορείς απλά να κλείσεις τα φώτα, να αγκαλιάσεις τον σύντροφό σου και να κοιμηθείς τον ύπνο του δικαίου.

ypnos

joytv.gr