Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δερματικές παθήσεις τέλος με αυτό το θαυματουργό φυτό που μπορείς να έχεις στο σπίτι σου!

H ιδανική θεραπεία για το έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις...

Δερματικές παθήσεις τέλος με αυτό το θαυματουργό φυτό που μπορείς να έχεις στο σπίτι σου!
HEALTH NEWS 16.07.2019 11:10

Το έκζεμα είναι μια συχνή δερματολογική πάθηση που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες.

Κύρια συμπτώματά του είναι η ερυθρότητα και ο έντονος πολλές φορές κνησμός. Το έκζεμα, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος χωρίς φανερή αιτία.

Εμφανίζεται κυρίως στο πρόσωπο, στα χέρια, στις κλειδώσεις των αγκώνων και των γονάτων.

Η πιο συχνή μορφή εκζέματος είναι το ατοπικό έκζεμα, ή ατοπική δερματίτιδα και εκδηλώνεται με εξάρσεις και υφέσεις. Ο χειμώνας είναι μία κατ’ εξοχήν εποχή για εξάρσεις του εκζέματος γιατί ευνοεί την ξηροδερμία.

Η λέξη έκζεμα προέρχεται από την ελληνική λέξη εκ-ζέω που σημαίνει εκ-βράζω και περιγράφει με ακρίβεια την κατάσταση του δέρματος όταν έχει έκζεμα.

Είναι ένας ταιριαστός όρος για το κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα που είναι χαρακτηριστικό του εκζέματος.

Μία από τις αιτίες που δημιουργούν το έκζεμα είναι το άγχος, το στρες και η ψυχική πίεση που δεν εκδηλώνονται και δεν αντιμετωπίζονται.

Το έκζεμα χαρακτηρίζεται από ξηροδερμία, επομένως η καλή ενυδάτωση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την αντιμετώπισή του.

Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι η ενυδάτωση αποτελεί το Α και Ω στον έλεγχο του εκζέματος, καθώς διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο, μειώνεται ο κνησμός και έτσι αποφεύγεται η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Οι πάσχοντες πρέπει να ενυδατώνουν το δέρμα τους αρκετές φορές την ημέρα, ιδιαίτερα μετά από κάθε επαφή με σαπούνι και νερό.

Ας πάμε όμως στην λύση του προβλήματος: Το ζελέ αλόης βέρα έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο ως βοήθημα σε δερματικά θέματα και σε εκζέματα.

Αλόη στο σπίτι

Στο έκζεμα το τζελ της αλόης έχει απίστευτα και θεαματικά αποτελέσματα καθώς είναι εξαιρετικό επουλωτικό των πληγών, μειώνει τη φλεγμονή και κρατάει το δέρμα δροσερό και ενυδατωμένο.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι το τζέλ αλόης ανακουφίζει, ενυδατώνει, μαλακώνει, βοηθάει στην αποκατάσταση του ξηρού και κατεστραμμένου δέρματος και προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση.

Αλόη στο σπίτι

Αλλωστε, το ζελέ από το φυτό αλόη βέρα έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως θεραπεία των πληγών, των εγκαυμάτων και άλλων δερματικών παθήσεων, χάρη στις καταπραϋντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Βίντεο σοκ! Μετά από αυτό δε θα τολμάς να βγεις στον ήλιο χωρίς αντηλιακό!

Βίντεο που προκαλεί σοκ και ανατριχιάζει! Μετά από αυτό δε θα βγεις σίγουρα στον ήλιο χωρίς αντηλιακό!

Ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι που σου δείχνει την ωμή αλήθεια!


Ποτέ δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς κάνει το αντηλιακό στο δέρμα.

Το έβαζα απλώς επειδή ήξερα ότι προστάτευε. Μέχρι που είδα αυτό το βίντεο. Ο εικαστικός δημιουργός Τόμας Λέβεριτ δημιούργησε μία ταινία πολύ μικρού μήκους στην οποία κινηματογράφησε διάφορους εθελοντές κάτω από ακτίνες UV.

H υπεριώδης ακτινοβολία δείχνει αμέσως αν κάποιος έχει βάλει αντηλιακό ή όχι.

Και, πραγματικά, μετά από αυτό το βίντεο όχι μόνο θα απλώνω αντηλιακό αλλά θα το κάνω με ακρίβεια ώστε να πάει παντού, θα χρησιμοποιώ επαρκή ποσότητα (2ml ανά τετραγωνικό εκατοστό δέρματος) και θα το ανανεώνω κάθε δύο ώρες. Όλο το καλοκαίρι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

5 κινήσεις για να μειώσεις τους πόρους στο πρόσωπο από σήμερα!

Προσοχή! Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί για την εμφάνιση αυτού του ιού!

Διαβάστε περισσότερα health news στο Youweekly.gr!

Share