8 τρόποι για να μην ζεσταίνεσαι ενώ κοιμάσαι!

Για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

8 τρόποι για να μην ζεσταίνεσαι ενώ κοιμάσαι!

Ξέρουμε πόσο βασανιστικό είναι να μην μπορείς να απολαύσεις τον ύπνος σου γι αυτό κι εμείς σου δίνουμε 8 τρόπους για να μην ζεσταίνεσαι ενώ κοιμάσαι!

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού και η ζέστη αποτελεί κυρίαρχο θέμα. Ειδικά μάλιστα το βράδυ, που εκεί που λέμε όλοι να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον ύπνο μας, ξεκινά ο ιδρώτας. Δείτε τα οφέλη που έχετε αν κοιμάστε στην αριστερή σας πλευρά!

Ανακαλύπτουμε νέες επιλογές για έναν απολαυστικό ύπνο χωρίς κλιματισμό... για οικονομία.

Βαμβάκι… 100%
Επιλέξτε βαμβακερά και ειδικά μάλιστα τα ανοιχτόχρωμα βαμβακερά σεντόνια, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ βαμβάκι που «αναπνέει» και είναι ιδανικά για την προώθηση της αρμονικής ροής του αέρα στην κρεβατοκάμαρα.

Ποιος άναψε τον φούρνο;
Το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε κατσαρόλα και τηγάνια στην κουζίνα. Αντί γι’ αυτές τις πιο χειμερινές επιλογές, προτιμήστε μια σαλάτα αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσετε την κουζίνα και τις εστίες, οι οποίες αναπόφευκτα θα δημιουργήσουν περισσότερη θερμότητα στο σπίτι.

Δροσιά… τώρα
Αν πάλι η ζέστη είναι αφόρητη και χρειάζεστε άμεση βοήθεια, απλώς εφαρμόστε πάγο ή κρύες κομπρέσες στα σημεία του σώματός σας που πιάνετε τον σφυγμό σας. Με απλά λόγια, στους καρπούς, τον λαιμό, τους αγκώνες, τη βουβωνική χώρα, τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατα.
Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε μια βρεγμένη πετσέτα στα πόδια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ποιες πιζάμες;
Ξεχάστε τις πιζάμες σας και διαλέξτε ένα χαλαρό, μαλακό βαμβακερό πουκάμισο και σορτς ή εσώρουχα για τον ύπνο σας.

Το νερό... νεράκι
Πιείτε ένα δροσερό ποτήρι νερό πριν κοιμηθείτε. Οταν το βράδυ θα γυρνάτε πλευρό και θα ιδρώνετε θα αφυδατωθείτε, άρα καλό είναι να έχετε αποθέματα υγρών στο σώμα σας.

Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά
Ο θερμός αέρας, σύμφωνα με τους νόμους της Φυσικής, ανεβαίνει, άρα μια καλή κίνηση είναι να τοποθετήσετε το κρεβάτι (ή καλύτερα το στρώμα σας) όσο πιο χαμηλά στο πάτωμα γίνεται.

Δροσιστείτε φυσικά
Ενα κρύο ντους δίνει άλλη αίσθηση, ειδικά τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Κάντε ένα χλιαρό ντους μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία του σώματος. Καθαροί και δροσεροί μπορείτε να απολαύσετε έναν ευχάριστο ύπνο.

Πιο καλή η μοναξιά
Οι εργένηδες της παρέας είναι οι τυχεροί του καλοκαιριού. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον ύπνο. Ο καλύτερος τρόπος δε για να μη ζεσταίνεστε είναι να κοιμάστε με τα χέρια και τα πόδια χωρίς να αγγίζουν το ένα το άλλο, καθώς έτσι μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος, επιτρέποντας παράλληλα στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το σώμα.

Πηγή: TiViΣΙΡΙΑΛ

Κοιμάσαι με την τηλεόραση ανοιχτή; Σταμάτα το αμέσως! Κινδυνεύεις από...

Κοιμάσαι με την τηλεόραση ανοιχτή; Σταμάτα το αμέσως! Κινδυνεύεις από...

Το στρες, τα προβλήματα και το άγχος μπορούν να οδηγήσουν σε μια νύχτα χωρίς ύπνο.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, η ζέστη δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κοιμηθούν εύκολα τη νύχτα και η επιλογή της τηλεόρασης είναι μια λύση για αρκετούς.

Πολύ κόσμος επιλέγει κάτι ανάλαφρο να δει στην τηλεόραση ώστε να μπορέσει να αποκοιμηθεί. Απλά βάζουν την τηλεόραση να παίζει, ίσα για να ακούνε μια βαβούρα. Ισχυρίζονται ότι αυτό τους νανουρίζει.

Και το πιο δυσάρεστο είναι πως δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς την παρέα της τηλεόρασης.

Η ανοιχτή τηλεόραση για πολλούς είναι η προϋπόθεση για να μπορέσουν να κοιμηθούν. Και μάλιστα αυτό γίνεται σε τέτοιο βαθμό που να περιλαμβάνεται στην καθημερινή ρουτίνα τους.

Περίπου όπως συμβαίνει όταν φοράμε τις πιτζάμες μας και το μυαλό αρχίζει να μας προετοιμάζει για τον ύπνο.

Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι μια τέτοια συνήθεια κάνει κακό όχι μόνο στην ποιότητα του ύπνου μας, αλλά και στην υγεία μας.

Έρευνες έχουν δείξει πως ο ύπνος με ανοιχτή τηλεόραση δεν είναι κι ο καλύτερος. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες έχουν καταλήξει πως αυτή η συνήθεια συνδέεται με την κακή ποιότητα ύπνου και την παχυσαρκία.

Υποστηρίζουν ότι ο ιδανικός ύπνος είναι στο απόλυτο σκοτάδι.

Οι άνθρωποι που έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται με ανοιχτά τη φώτα ή την τηλεόραση, είναι πιθανότερο να παχύνουν σύμφωνα με έρευνες.

Το τεχνητό φως στη διάρκεια του ύπνου καταστέλλει την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης και διαταράσσει το βιολογικό ρολόι, με συνέπεια να διαταράσσεται ο μεταβολισμός, με τελική κατάληξη την προσθήκη κιλών.

Επίσης επηρεάζεται η λειτουργία του εγκεφάλου και αυτόματα η ποιότητα του ύπνου που κάνουμε. Ακόμα και το χαμηλό φως, δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε βαθιά κάτι που δεν επιτρέπει στο σώμα μας να ξεκουραστεί καταλλήλως.

Η ανοιχτή τηλεόραση απορυθμίζει τον κιρκαδικό ρυθμό με αποτέλεσμα να σε αποτρέπει από το να μπεις σε βαθύτερα στάδια ύπνου.