Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αμέσως ανεμιστήρες! Μόλις δείτε γιατί, θα καταλάβετε...

Ο μεγάλος κίνδυνος που λίγοι γνωρίζουν!

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αμέσως ανεμιστήρες! Μόλις δείτε γιατί, θα καταλάβετε...

Συναγερμός, αφού πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αμέσως ανεμιστήρες! Μόλις δείτε γιατί, θα καταλάβετε...

Oταν κάνει ζέστη, αλλά παράλληλα υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα, οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες όχι μόνο ρίχνουν τη θερμοκρασία του σώματος, αλλά επίσης μειώνουν το καρδιαγγειακό στρες και βελτιώνουν το αίσθημα ευεξίας των ανθρώπων. Αποτελούν δηλαδή ιδανική επιλογή για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Αντίθετα, όμως, σύμφωνα με μία νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, όταν επικρατούν ζεστές και ξηρές συνθήκες, με πολύ χαμηλή υγρασία, τότε οι ανεμιστήρες μπορούν να γυρίσουν «μπούμερανγκ» και να αποβούν επιβλαβείς για την υγεία. Επομένως, σε αυτού του είδους τον καύσωνα, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αποφεύγεται.

Αυτά τα μυρωδικά έχουν αντικαρκινική δράση! Ενισχύουν την όραση και τα οστά!


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, με επικεφαλής τον δρα Νέιθαν Μόρις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine», μελέτησαν τις επιπτώσεις των ανεμιστήρων σε εθελοντές που ζούσαν σε κατασκηνώσεις, αναλύοντας διάφορους δείκτες, όπως το θερμικό στρες, το καρδιαγγειακό στρες (παλμοί καρδιάς, αρτηριακή πίεση κ.ά.), τον κίνδυνο αφυδάτωσης (βαθμός εφίδρωσης σε όλο το σώμα), τη θερμική δυσφορία κ.ά.

Τι έδειξε η έρευνα για τους ανεμιστήρες

Η παρακολούθηση των ατόμων που έκαναν χρήση ανεμιστήρα έγινε επί δίωρο στη διάρκεια δύο διαφορετικών καυσώνων, ενός με καυτές και ξηρές συνθήκες, και ενός με κάπως μικρότερη ζέστη, αλλά με περισσότερη υγρασία. Διαπιστώθηκε ότι στη δεύτερη περίπτωση οι ανεμιστήρες είχαν ευεργετική επίδραση, επιφέροντας μείωση θερμοκρασίας σώματος (άρα και θερμικού στρες), μείωση καρδιαγγειακού στρες και μικρότερη θερμική δυσφορία. Όμως, στην πρώτη περίπτωση, οι ανεμιστήρες έκαναν τα πράγματα χειρότερα.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι μία φθηνότερη και πιο ευέλικτη λύση, σε σχέση με το αιρ-κοντίσιον, για μερικούς ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με ζέστη αλλά και υγρασία.

Μεγάλη προσοχή! Τρομερά επικίνδυνο το χαρτί υγείας - Έκτακτη προειδοποίηση!

Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι ειδικοί, αφού το χαρτί υγείας είναι τρομερά επικίνδυνο! Μάλιστα, εκδόθηκε και έκτακτη προειδοποίηση!

Πιο συγκεκριμένα, το να χρησιμοποιούμε χαρτί υγείας κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την τουαλέτα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, προειδοποιούν οι ειδικοί. Γιατροί τονίζουν πως το σκούπισμα μόνο με χαρτί υγείας αφήνει πίσω υπολείμματα από ούρα και περιττώματα, ενώ η εκτεταμένη χρήση του θα μπορούσε να βλάψει τον πρωκτό και το ουροποιητικό σύστημα.

«Το βρίσκω εντελώς αλλόκοτο που εκατομμύρια άνθρωποι κυκλοφορούν με βρώμικο πρωκτό πιστεύοντας πως είναι καθαροί. Το χαρτί υγείας απλώς μετακινεί τα περιττώματα, δεν τα απομακρύνει», σχολιάζει η Rose George, συγγραφέας του βιβλίου «Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters».

Παρόλο που οι απόψεις της ακούγονται ίσως λίγο ακραίες, τους ισχυρισμούς της συμμερίζονται πολλοί, ανάμεσά τους και διάσημοι όπως ο Will Smith, που έχει χαρακτηρίσει τα υγρά μωρομάντιλα «ξεχωριστά και καταπληκτικά». Ο ράπερ και τραγουδιστής Will.i.am, σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε γίνει δε ακόμη πιο περιγραφικός, μιλώντας για τα υγρά μωρομάντιλα. «Θα σας αποδείξω γιατί θα έπρεπε όλοι να τα χρησιμοποιούν. Πάρτε λίγη σοκολάτα, αλείψτε την πάνω σε ένα ξύλινο πάτωμα και μετά προσπαθήστε να την καθαρίσετε με μια στεγνή πετσέτα. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να γεμίσετε σοκολάτα όλες τις ρωγμές. Γι' αυτό λοιπόν είναι απαραίτητα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Απίστευτο! Αυτό είναι το λουλούδι που μπορεί να νικήσει τον καρκίνο!

Ωστόσο η καθαριότητα δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο οι ειδικοί καλούν τον κόσμο να εξετάσει άλλες εναλλακτικές αντί για χαρτί υγείας. Το γρήγορο και «άγριο» σκούπισμα μπορεί να προκαλέσει πόνους στον πρωκτό, ακόμη και αιμορροΐδες, καθώς επίσης μολύνσεις στο ουροποιητικό σύστημα. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, συγκεκριμένα το σκούπισμα από πίσω προς τα εμπρός πρακτικά συντελεί στο να τραβάμε τα βακτήρια από τον πρωκτό προς το μπροστινό τμήμα του σώματος.

Αυτό που συστήνουν είναι εναλλακτικές όπως ο μπιντές ή η χρήση υγρού μωρομάντιλου, καθώς έτσι τα βακτήρια καταπολεμούνται καλύτερα και αποφεύγονται μολύνσεις.