Φάτε την φλούδα της μπανάνας και θα... ζήσετε το "θαύμα"

Δεν φαντάζεστε που βοηθάει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φάτε την φλούδα της μπανάνας και θα... ζήσετε το

Ξέρουμε πως συνηθίζεις να πετάς την φλούδα της μπανάνας αλλά... πραγματικά σταμάτα να το κάνεις κι αντ'αυτού φάτην! Θα ζήσεις το... θαύμα! Αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό;

Μερικοί μπορεί να γνωρίζουν ήδη ότι οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, αλλά ίσως δεν είναι πολύ γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του καλίου βρίσκεται στη φλούδα. Μπορεί να περιέχει περίπου 40% του καλίου του φρούτου. Αυτό το μεταλλικό στοιχείο είναι απαραίτητο, αν θέλετε να χάσετε βάρος. Αυξάνει το μεταβολισμό, ώστε να μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες και οι μύες έχουν αρκετή ενέργεια. Έτσι, εάν έχετε ενέργεια, μπορείτε να είστε πιο δραστήριοι.

Επίσης, οι φλούδες της μπανάνας περιέχουν πολλές ακόμα ωφέλιμες ουσίες, όπως αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α

Οι φυτικές ίνες είναι περισσότερο παρούσες στο φλοιό, απ’ ότι στην ίδια την μπανάνα. Οι φυτικές ίνες σας κρατάνε κορεσμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με αυτό τον τρόπο σταματούν την πείνα.

Τώρα ξέρετε ότι φλούδες της μπανάνας έχουν σημαντικά οφέλη για την απώλεια βάρους.

Ποια είναι τα "θαύματα" που προκαλεί η φλούδα της μπανάνας

γιατί να φας την φλούδα της μπανάνας

Επίσης, μπορείς να φτιάξεις κι αυτή την σπιτική μάσκα προσώπου με μπανάνα και μαγειρική σόδα με την οποία έχει πάθει φρενίτιδα το διαδίκτυο!

Τα θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τον καρκίνο βρίσκονται περισσότερο στις ώριμες μπανάνες και μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να δημιουργήσει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος.

Αλλά αν θέλετε να χάσετε βάρος, οι πράσινες φλούδες είναι καλύτερες, επειδή περιέχουν περισσότερα προβιοτικά. Τα προβιοτικά βοηθούν την υγεία του πεπτικού σας συστήματος. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι πράσινες φλούδες αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο για σας να φάτε ωμό το εσωτερικό της φλούδας, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα smoothie. Αφαιρέστε τα άκρα της φλούδας και βάλτε την στο μπλέντερ, προσθέστε λίγο γάλα καρύδας, κανέλα, πάγο, και οποιοδήποτε άλλο συστατικό που σας αρέσει. Εάν επιλέξετε αυτή τη μέθοδο, χρησιμοποιήστε κίτρινες φλούδες, επειδή έχουν πιο έντονη γεύση και είναι πιο γλυκές.

Η άλλη επιλογή που έχετε είναι να φτιάξετε ένα εκχύλισμα (τσάι). Για να προετοιμάσετε το τσάι, αφαιρέστε τα άκρα της φλούδας και βράστε τη σε μια κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά. Σουρώστε τη και απολαύστε το τσάι μπανάνας σας. Αν θέλετε να είναι πιο γλυκό, προσθέστε λίγο μέλι.

Ωστόσο, οι πράσινες μπανάνες είναι ιδανικές για μαγείρεμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πράσινες φλούδες μπανάνας στα ψητά σας ή να τις χρησιμοποιήσετε αντί για πατάτες. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται είναι να έχετε φαντασία.

Αγοράστε βιολογικές μπανάνες, ώστε να μην έχουν φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες και πλύντε τες επιμελώς πριν από τη χρήση.